Zone Blanche: 1. sezóna

70%
Temný, mysteriózní seriál, který si zaslouží pozornost.

Zone Blanche: 1. sezóna

8 dílů, 2017

 

Tvůrce: Mathieu Missoffe

Hrají: Suliane Brahim, Hubert Delattre, Laurent Capelluto

 

Když se budete dívat na seriál „Zone Blanche“ – vtipné je, že v angličtině je uváděn jako „Black Spot“, což je vtipné v tom smyslu, že ve francouzštině se objevuje v názvu bílá a v angličtině černá, haha – budete mít problém se zařazením, protože tady je cítit tolik vlivů, až mě to samotného překvapilo, protože tohle není seriál, které je možné snadno zařadit, a to hned z několika pohledů.

Drsná žena.

První je pohled žánrový. Na první pohled vypadá „Zone Blanche“ jako čistě detektivní seriál, vlastně spíš takový ten moderní detektivní thriller, což je žánr, který má teď docela na růžích ustláno. Pak jsou zde ale scény, které jsou vyloženě hororové, a to překvapivě platí i dál, i pro druhou sérii. Následně vás ale dovedou překvapit scény, které jsou vyloženě komediální, jako kdyby se zde ocitly náhodou.

Asi neví, kam dál.

Pak je zde ještě hledisko geografické. Děj se odehrává v městečku Villefranche, které by ale klidně mohlo být někde v lesnatých částech Spojených států americký nebo někde v Kanadě. Seriál samotný na vás ale svým průběhem a s až neskutečným zaměřením na temné barvy bude působit až skandinávsky, což platí i o to, že tu je silná hrdinka a divný hrdina, prokurátor, vedle ní.

Správný tým.

Právě podivný, i když rozhodně velmi tvrdohlavý prokurátor je tím, kdo začne ve Villefranche trochu vířit vody. Přijíždí do městečka totiž proto, že v tomhle místě je příliš vysoká kriminalita, alespoň vzhledem k tomu, kolik zde žije obyvatel. Jako kdyby se sem zlo nějakým způsobem v téhle oblasti koncentrovalo. Těch zločinů je zde opravdu velké množství.

Na co asi střílí.

V první sezóně seriálu „Zone Blanche“ se hodně rychle seznamujeme s postavami a také s tím, že zločiny, které se zde dějí, nejsou zrovna příjemné. Rodiče přicházejí o své děti, některé oběti trpí, skoro by to mohlo vypadat, že tu bude i něco víc než jen lidské zlo. Ale tohle je na seriálu „Zone Blanche“ krásné. Ono není potřeba v něm hledat víc. Lidé si se zlem vystačí.

 

Hodnocení: 70 %

 

Hororové filmy (vrazi, mysteriózní)


Přidat komentář