Zoombies 2 (2019)

40%
Zoo zombies podruhé. A to je tak vše...

Zoombies 2

USA, 2019, 84 minut

 

Režie: Glenn Miller

Scénář: Scotty Mullen

Hrají:

Erica Sturdefant (Brooke Sullivan)

Jonathon Buckley (Randy Hock)

Jarrid Masse (Toronto)

Terra Strong (Jezel)

 

Snímek „Zoombies“, který měl premiéru celkem nedávno (v roce 2016), rozhodně nepatřil k nějakým velkým filmovým úspěchům. Prostě se stavělo na tom, že ten nápad je tak pitomý, že by to celkem mohlo zafungovat, a to především z hlediska humoru, který by se do filmu propašoval. No, zafungovalo to hodně málo, ale tohle zrovna bylo jedno z těch Asylum béček, které ještě snesete.

Pěkný obrázek.

A teď přišlo pokračování, celkem logicky nazvané „Zoombies 2“. Nebím proč, ale to slovo „zoombies“ mi z nějakého důvodu více než zvířecí zombie evokuje zombie prsa – z anglického „boobies“. Na ta ale překvapivě – ne, vlastně ani tak překvapivě ne – nedojde. A tak se musíme smířit s tím, že tu budou jen zlá nemrtvá zvířátka, která dostala ošklivou injekci.

Asi soutěž o nejblbější výraz.

Snímek „Zoombies 2“ si na nějaký moc velký příběh nehraje. Prostě jde jen o to, že jsou zvířata infikována zlým virem, v podstatě v rámci testování, aby se nakonec ukázalo, že půjdou po lidech jako nemrtvé bestie. V jednom parku to dokonce vede k tomu, že tam lidé musejí bojovat o život. Také nijak překvapivě. A samozřejmě musí vyřešit, jak se nemrtvých zvířat zbavit.

A stačí jedna kapka...

Na filmu „Zoombies 2“ je sice blbé, že jsou zde zvířata především v digitální podobě, ale na druhou stranu se musí uznat, že ve většině případů jsou ty triky celkem snesitelné. Hroch bohužel není tím příkladem, protože zrovna scény s hrochem jsou technicky skutečně hodně blbě zvládnuté. Přitom zrovna tohle by mohly být neskutečně cool scény. Je to škoda, ale nedalo se čekat, že tohle bude extra vizuálně povedené.

Tak jestli povstanou i tyhle mrtvoly...

Americká snímek „Zoombies 2“ není o nic moc horší – natožpak lepší – než původní film, který prostě jen těžil na celkem ujetém – a to myslím v dobrém – nápadu. Druhý film na tom není jinak a popravdě si myslím, že by se na tom dala vystavět i delší série. Neříkám že by top diváka bavilo dlouho, ale ten potenciál tu je, protože zombie zvířat může být fakt hodně. A surikata na začátku docela vtipná je.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (zombie, béčka, zvířata)


Přidat komentář