Žraločí tornádo 3 (2015)

70%
Já nemůžu jinak, jsem prostě z téhle série nadšený.

Žraločí tornádo 3

Sharknado 3: Oh Hell No!

USA, 2015, 88 minut

 

Režie: Anthony C. Ferrante

Scénář: Thunder Levin

Hrají:

Ian Ziering (Fin Shepard)

Tara Reid (April Wexler)

Cassie Scerbo (Nova Clarke)

Frankie Muniz (Lucas Stevens)

 

Bez okolků se přiznám, že jsem se na třetí díl opravdu velmi těšil a vyčkával, kdy bude venku. Jakmile se ke mně dostal, musel jsem se na něj podívat. A i když jsou dojmy o malinko horší – ale opravdu jen o malinko – než z druhého filmu – není zde až tak moc památných scén – tak jsem velmi spokojený a dokonce jsem i hlasoval pro to, jak by se mělo pokračovat ve čtvrtém dílu – zemře April, nebo bude žít? Ano, bude podle všeho i čtyřka a já jsem tomu nesmírně rád.

 Prostě hrdina!

Fin Shepard (Ian Ziering) už je známá osobnost, která si vysloužila pozornost dokonce samotného amerického prezidenta. A tak má dostat ve Washingtonu vyznamenání. April (Tara Reid) je zatím v Orlandu, kde si chce s širší rodinou trochu užít zábavního parku. Jenže ani jeden z dvojice to nebude mít jednoduché. V úvodní scéně se musí Fin spolu s prezidentem probít žralokonádem, aby se zachránili, ale jak to vypadá, bouře, která přichází, má být ještě horší.

 Setkání po nějaké době.

April je těhotná, a tak je zde ještě další prvek, který trochu posouvá vyznění filmu, a to hlavně směrem, aby to celé mohlo skončit v naprosto geniálním finále, z kterého mi padla spodní čelist na zem. A to ani nemluvím o tom, že je zde dost toho, čím je film vyplněn ještě před tím, než na skutečné finále dojde. Ano, jak se dalo podle titulků očekávat, na scéně se objevuje David Hasselhoff v parádně ujeté roli. Hraje Finova otce a společně se vydávají do vesmíru.

 Do obrany se zapojí všichni.

Zní to zatraceně ujetě, ale právě cesta do vesmíru je jediným způsobem, jak se pokusit žralokonádo, které ohrožuje už příliš velkou část Ameriky, zastavit. Právě tahle ujetost, která má gradující tendenci, se mi zamlouvá, a proto považuji celou sérii za jednu z nejlepších béčkových v poslední době. Těším se na každý další díl a musím říct, že už mi postavy přirostly k srdci, a to jsem Taru Reid nikdy neměl rád.

 Přijde i legenda!

Za mě rozhodně jen tak dál, ať se pořád daří vymýšlet podobné šílenosti a ať herce baví v těchto šílenostech hrát. Já jsem se hodinu a půl nenudil, ale na mě už je vidět, že jsem na vlnu „Sharknado“ najel a jsem ochoten akceptovat i ty příšerné triky, které jsou někdy vážně otřesné. Ale ta finální scéna pro mě prostě vykoupila všechno. Znovusetkání na pláži je prostě skvělé. A že nefunguje logika? No a co?!

 

Hodnocení: 70 %

Vaše komentáře

ANONYM
Ubohost a stupidity.Takhle vypadá myšlení USA.
ANONYM 06.03.2019 21:57:45 Reagovat Přidat nový komentář
Hororové filmy (příšery, béčka)


Číst komentáře