2 Lava 2 Lantula! (2016)

40%
Jednička byla fajn, tohle už tak fajn není...

2 Lava 2 Lantula!

USA, 2016, 83 minut

 

Režie: Nick Simon

Scénář: Neil Elman a Ashley O'Neil

Hrají:

Steve Guttenberg (Colton West)

Michael Winslow (Marty)

Michele Weaver (Raya West)

Jimmy Bellinger (Kyle)

 

Lavalantula nebyl vůbec špatný film. Hlavně se mi na tom líbilo, že SyFy přišlo s dalším povedeným béčkem, kam narvalo další dávku nostalgie hlavně proto, že se zde objevují herci z „Policejní akademie“, kterou jsem já měl jako dítě rád, pořád ji můžu, no a tak jsem rád, že se parta, i když za jiným účelem, objevila v dalším filmu. Pravda, parta hodně osekaná, ale pořád zůstali zajímaví.

 Na lavalantuly to chce pořádné zbraně.

Bohužel druhý díl v tomhle případě neukázal, že by z toho šlo vytěžit ještě něco. Nostalgie už se nekonala, ne v takové míře, jak by bylo třeba, a místo toho nastoupila už jen znuděnost a zkroušenost z toho, že už to není takové jako první film a že to není ani takové, jako pokračování „Sharknada“, která mě zatím bavila pořád. A to už má série jednou tolik dílů než Lavalantula.

 Lavalantuly jsou totiž pořádné.

V anglické anotaci na IMDb se k filmu uvádí jen tohle: „Colton West musí lavalantuly porazit ještě jednou.“ To je bohužel věta, která dokonale shrnuje to, co film představuje. Není to skutečně nic jiného, jen první film znova s tím, že už jste se s postavami trochu seznámili, tak jste se k nim možná i trochu přimkli. A pokud ne, tak s tímhle dílem se vám to moc nepovede, protože nic moc navíc zde není.

 Vrátila se celá trojka.

„2 Lava 2 Lantula!“ se tváří, že by to mohlo být celkem fajn pokračování, ale tady jsou i ty triky hodně odfláknuté. Nevím, celkově mi to přišlo horší než první film a nebavilo mě se koukat ani na ty potvory, které tu po hlavních hrdinech jdou. Docela jsem si to protrpěl, a to i díky tomu, že mě žádné další postavy kromě hlavní trojice nedovedly oslovit. Přišlo mi to jako prázdné tlachání.

 Nechybí ani mládí.

Já mám rád podobná béčka, ale na snímku „2 Lava 2 Lantula!“ mi prostě tak nějak všechno chybělo. Chybělo mi trochu více humoru, trochu lepší využití stávajících postav – přímý odkaz na „Policejní akademii“ mi fakt nepřijde dost – chyběly mi lepší triky, chyběl mi i zajímavější scénář, díky kterému by se ty jiné slabiny daly snést. Za mě je tohle béčkový podprůměr.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (příšery, béčka, komedie)


Přidat komentář