A Lonely Place to Die (2011)

45%
Nádherná krajina, skutečně úžasné scenérie Skotska. Ne, tohle nestačí pro to, aby si člověk užil skutečně dobrý horor, kterým pro mě "A Lonely Palce to Die" úplně není.

 

A Lonely Place to Die

Velká Británie, 2011, 99 minut

 

Režie: Julian Gilbey

Scénář: Julian Gilbey a Will Gilbey

Hrají:

Melissa George (Alison)

Ed Speleers (Ed)

Eamonn Walker (Andy)

Sean Harris (Mr. Kidd)

Karel Roden (Darko)

 

Jsme ve Skotsku a kolem nás jsou jen nádherné scenérie, hory, které doslova zvou k tomu, aby je někdo zdolával. Člověk má na chvíli pocit, že se objevil v jiném světě, možná tak trochu ve světě „Pána prstenů“. Kamera je nejprve rozmáchlá, aby nám ukázala skutečně nádhernou krajinu, kterou jen tak v nějakém jiném filmu neuvidíme. S tímhle si tvůrci docela vyhráli. Četl jsem s nimi rozhovor a přiznali, že dlouho cestovali po Skotsku a hledali tu skutečně správnou lokaci. Povedlo se.

Klid, třeba nás nezabijou.

Pro mě osobně bylo Skotsko něco, na co jsem se ve filmu těšil nejvíc. Pravda, ještě na Karla Rodena v naději, že dostal nějakou zajímavou roli. A to bylo také to jediné, co jsem vlastně dostal. Skotsko, Rodena a k tomu nepříliš zajímavý příběh, kde se všechno děje poměrně rychle a bohužel nijak jímavě. Všechno je tak nějak předvídatelné a film se mění v něco, co na první pohled připomíná Hostel, který je méně brutální, ale stejně nudný.

Skály jsou to, co diváka nejvíc upoutá.

Když už jste v tom Skotsku, tak jste s sebou vzali i partu dalších lidí. Trochu si povyrazit, trochu si polézt po horách, bloudit v lesích, prostě parádní zábava, při které nezahálíte. Ty lidi kolem sebe znáte, tak ani není potřeba se moc seznamovat. Prostě jdete rovnou do akce, abyste zjistili, že do malé podzemní komory někdo ukryl malou holku, která rozhodně nemluví anglicky, ale něčím, co připomíná ruštinu – jak jinak. Nikdo jí samozřejmě nerozumí. Vezmete jí ale s sebou, abyste jí zachránili.

A teď seš na řadě ty!

Jasně, to je přesně ta chyba, co se v hororu dá udělat. Když najdete nějakou holku pod zemí, raději jí tam nechte, protože to většinou dopadne tak, že vám zastřelí všechny známé, vy si projdete peklem, a i když se z něho dostanete, odnesete si pořádné trauma. Snímek je ve svém žánru dobrý. Je lepší než Hostel nebo „Vlak smrti“, je lidštější, má lepší příběh, jenže jsem stejně čekal něco trochu víc. Zase tak moc nepřekvapí, jednání některých postav je nelogické a přijde mi skutečně hloupé. Příběh je místy zjednodušený, aby to sedělo tempu, a většinu diváků to asi moc neodradí, ale já jsem se u tohohle filmu prostě nudil

.Taky se vám tenhle chlápek zdá povědomý?

Od „A Lonely Place to Die“ jsem čekal trochu víc, ale to tak bývá, když čtu nadšené rozhovory ve Fangorii, kdy tvůrci velebí svůj film, jsou z něho odvázaní. Já se taky těším a výsledek pak za moc nestojí. Z „A Lonely Place to Die“ jsem měl přesně takový pocit. Zklamání a vlastně docela velké. Čekal jsem něco trochu jiného. Nějak mě podobné filmy nedokážou napínat. Asi nejsem správný člověk pro nezombie survival horory. Tenhle film ale prostě něco postrádá. Spousta snahy, ale výsledek neodpovídající.

 

Hodnocení: 45%

Hororové filmy (mučení, survival, vrazi, děti)


Přidat komentář