Baltimore: Dr. Leskovar’s Remedy

75%
Máme tu třetí díl ze série o lordu Baltimorovi. Ten není o moc blíž nalezení upíra Haiga, ale na své cestě ho potkávají další temná dobrodružství.

 

Baltimore: Dr. Leskovars Remedy

Vydalo nakladatelství Dark Horse, dvoudílná minisérie, červen a červenec 2012

 

Scénář: Mike Mignola a Christopher Golden

Kresba: Ben Stenbeck

Kolorování: Dave Stewart

 

S lordem Baltimorem jsme se rozloučili, když se mu podařilo zažehnat povstání temných sil po jednom z rituálů, v komiksu „Blatimore: The Cursed Bells“. Komiksová minisérie „Baltimore: Dr. Leskovar’s Remedy“, která čítá pouze dva sešity, přímo nenavazuje, spíš je dalším příběhem na Baltimorově cestě za upírem Haigem, který mu zničil život, jak už jsme se dověděli v předešlých sbírkách, především pak v komiksové knize Baltimore: The Plague Ships.

Ukázka z amerického komiksu Baltimore: Dr. Leskovar's Remedy.

Dostáváme se na chorvatské pobřeží do malé rybářské vesnice, která je na první pohled provizorní. Nevíme, co je vesnice zač, ale jak se tak zdá, život zde plyne poklidně, aniž by bylo čeho se obávat. Ale pod svícnem je skutečně největší tma, a tak i vesnice má své temné tajemství, které se vydává objevovat právě lord Baltimore, který na břehu moře, právě nedaleko vesnice, ztroskotá s letadlem. První, co z letadla vyskočí, je ovšem umírající monstrum, které Baltimore dodělá.

Ukázka z amerického komiksu Baltimore: Dr. Leskovar's Remedy.

Obyvatelé městečka jsou vděční, že tu mají takového hrdinu, ale ani on jim není schopen přinést klid. Baltimore nemá touhu se plést do problémů ostatních, a to i přesto, že to jsou problémy, které jsou s vampirismem spojené. Jenže Baltimorovi jde o Haiga a o nikoho jiného. Při své cestě z vesnice však musí projít městečkem, kde obyvatelé původně žili a odkud se museli vydat pryč, protože v ulicích a pod nimi číhá nebezpečí, které obyčejní lidé jen těžko přemůžou.

Ukázka z amerického komiksu Baltimore: Dr. Leskovar's Remedy.

Baltimore se nechce konfrontovat s monstry, která jsou ve městě, ale nemá na výběr, musí se zapojit do boje a odhalit pravdu o tom, co doktor Leskovar skutečně vytvořil. Mignola, Golden a Stenbeck zůstávají u monster a příšer, s nimiž si velmi dobře rozumí a s nimiž Baltimore svádí líté souboje. Bitky v temném městečku jsou parádní, jako to už u děl, na kterých se Mignola podílí, bývá. Akční sekvence rozhodně nezůstávají nijak pozadu. Stenbeckova kresba prostě k Baltimorovi sedí a já jsem zvědavý na další příběhy lorda Baltimora, které prožije, než dopadne Haiga.

Ukázka z amerického komiksu Baltimore: Dr. Leskovar's Remedy.

Komiks „Baltimore: Dr. Leskovar’s Remedy“ je přece jen trochu předvídatelný a od začátku je jasné, jaká bude pointa. Přesto to nic nemění na tom, že je to velmi dobrý komiks, který stojí za přečtení. Mnoho času to nezabere. Dark Horse si vytvořil v imaginaci Mika Mignoly skvělý svět, jímž dokáže i dnes zaujmout čtenáře, kteří chtějí znát osudy Hellboye, paranormální agentury nebo teď i osudy lorda Baltimora.

 

Hodnocení: 75%

Hororové knihy (upíři, příšery, komiks)


Přidat komentář