Bones (2001)

40%
Fakt to není až tak špatné.

Bones

USA, 2001, 96 minut

 

Režie: Ernest R. Dickerson

Scénář: Adam Simon, Tim Metcalfe

Hrají:

Snoop Dogg (Jimmy Bones)

Pam Grier (Pearl)

Michael T. Weiss (Lupovich)

Clifton Powell (Jeremiah Peet)

 

Americký snímek „Bones“ je horor, který mi nějakým způsobem uvízl v hlavě. Nejsem si jistý, že jsem ho skutečně viděl kdysi dřív, ale nejspíš ano, protože Snoop Dogga,jsem si v téhle roli prostě pamatoval. Je do jisté míry ikonická, i když je patrné, že se tvůrci inspirovali filmy jako Candyman, ale přitom z toho udělali hodně obyčejnou vyvražďovačku ve strašidelném domě.

Je to frajer.

Jimmy Bones (Snoop Dogg) byl v roce 1979 docela známé jméno, alespoň ve čtvrti, kde se děj odehrává. Byl to člověk, jemuž šlo o to, aby čtvrť fungovala, lidi se měli rádi, i když tedy měl vizáž ulíznutého gangstera. Jenže Jimmy tenkrát někomu vadil, možná i někomu blízkému, a tak se rozhodli, že se ho zbaví, což se jim nakonec povedlo. Jimmy je dávno mrtvý.

Pam Grier je kus.

Jimmy je dávno mrtvý, na jeho sídlo, které celkem okatě připomíná lebku, se práší a ono chátrá. Uplynulo už dvacet let od Jimmyho smrti. Lidé se jeho sídlu spíše vyhýbají, ale najde se parta lidí, která dovnitř zamíří. A je jasné, že jejich přítomnost musí něco spustit. Něco zlého. Možná je konečně na čase, aby se Jimmy Bones pomstil na lidech, kteří ho z tohoto světa sprovodili.

Tady už je frajer děsivější.

Snímek „Bones“ není natočen nijak originálně, nejedná se o velkou podívanou. Na svou dobu ale nemá špatné triky, i když s digitálním ohněm by si tvůrci v té době neměli zahrávat. Ono se to moc nevyplácí ani v současnosti. Děj filmu „Bones“ je v podstatě o tom, že se duch/démon mstí na lidech, kteří z něj udělali něco jiného, něco, co nemůže spočinout. Mladí jsou pak katalyzátorem událostí.

Na co mladí narazí?

Americký snímek „Bones“ je špatný film, ale myslím, že jeho hodnocení hlavně na ČSFD je zbytečně dole. Jasně, že je to špatné, ale vzhledem k tomu, co se natáčí, jsou tu filmy, které jsou mnohem horší než „Bones“. Myslím si, že minimálně na jedno zhlédnutí film nikomu neublíží, ač to nebude zrovna nějaký velkolepý zážitek. Ta romantika v tom může někomu vadit, ale vždyť ona je to vlastně pohádka.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (slasher, duchové, vrazi)


Přidat komentář