Diablero: 1. sezóna

70%
Parádní mexické seriálové béčko.

Diablero: 1. sezóna

8 dílů, 2018

 

Tvůrce: Pablo Tébar, Verónica Marzá, José Rodríguez

Hlavní postavy:

Christopher Von Uckermann (Otec Ramiro Ventura)

Giselle Kuri (Nancy Gama)

Fátima Molina (Keta)

Horacio Garcia Rojas (Elvis Infante)

 

Horor na mexický působ v seriálu ale jo, na to jsem byl docela hodně zvědavý. A přesně to přináší „Diablero“, což j sice mexická produkce, ale díky distribuci od Netflix se to dostane i mezi ostatní lidi, nikoli jen domácí diváky. A jsem za to docela rád, protože tenhle seriál má rozhodně určité prvky, díky nimž by prostě mohl lidi bavit, a to i ty, kteří mají raději mainstreamovější věci.

Fajn parta.

Když se podíváte na první díl seriálu „Diablero“, budete mít pocit, že sledujete něco, co by mohlo být mexickou variací na seriál „Supernatural“, a to navíc v propojení s náboženskou mystikou, která je součástí komiksu, potažmo filmu či seriálu Constantine. K tomu to má asi nejblíže a tomu srovnání se to neubrání, ale to mexické prostředí seriálu „Diablero“ prostě sluší.

Anděl a ďábel?

Příběh první sezóny seriálu „Diablero“ je strašně jednoduchý, ohraný a okoukaný. Ale to se nedá nic dělat. Na začátku tu máme malou dívku, která je unesena... čímsi. Nevíme přesně, co to je, ale je od začátku jasné, že to nebude nic, co bychom označili za normální. Jsou tu nějaké temné síly, které je potřeba porazit. A pak je tu diablero, lovec démonů, který se přesně na takové typy zaměřuje.

Dream team.

Kněz Ramiro Ventura (Christopher Von Uckermann) požádá diablera Elvise Infanteho (Horacio Garcia Rojas) o pomoc. No dobře, je spíš nasměrován k tomu, aby u něj našel pomoc, protože na světě je trochu víc, než mu říká jeho víra. Ale je to Elvis, kdo by dívku se svou bandou skutečně mohl zachránit. A tak se všichni společně vydávají na nerovný boj, který končí v poměrně epickém a zdařilém finále.

Sůl nechybí.

První sezóna seriálu „Diablero“ si pro sebe bere trochu moc epizod. Stačilo by bohatě šest, podobně jako je tomu u sezóny druhé. Ale líbí se mi to propojení s vírou, která je v mexickém podání prostě specifická. Nemám námitky ani nic proti trikové stránce, mně se prostě zamlouvala a bavilo mě se na seriál dívat. Navíc jsou tu postavy, které si člověk může oblíbit. Za mě velmi povedené béčko.

 

Hodnocení: 70 %

 

Hororové filmy (příšery, béčka)


Přidat komentář