Embrace of the Vampire (2013)

50%
Remake snímku "Embrace of the Vampire" mně osobně přišel hlavně po vizuální stránce lepší a odvážnější než jeho předchůdce.

Embrace of the Vampire

Kanada, 2013, 91 minut

 

Režie: Carl Bessai

Scénář: Andrew C. Erin, Sheldon Roper a David Sanderson

Hrají:

Sharon Hinnendael (Charlotte Hawthorn)

Kaniehtiio Horn (Nicole)

C. C. Sheffield (Eliza)

Chelsey Reist (Sarah Campbell)

 

Remakovat se dá všechno. Neanglicky mluvené snímky, které vznikly v Evropě nebo v Asii, a to i poměrně nedávno, staré snímky, na které už většina moderních diváků nebude koukat, protože jsou černobílé, divně barevné, anebo pro ně prostě jen staré. Předělávají se legendy, ale někdy také filmy, které mají k legendám hodně daleko. Přesně tohle je případ snímku V objetí upíra z roku 1995, který je známý hlavně tím, že zde Alyssa Milano ukázala své horní přednosti.

To jsou mi ale zoubky.

V objetí upíra byl film, který je označován jako erotický horor. Smiřme se s tímhle nedokonalým škatulkováním. Jedná se o snímek, který je erotický ovšem především v tom, že zde některé herečky ukáží svá ňadra, a hororový je v tom, že zde vystupují upíři. Jak málo někdy k hororu stačí, že? Snímek z roku 2013, který je remakem tohoto 18 let starého filmu, je v tomto směru velmi obdobný. Jen ta prsa neukazuje žádná herečka, která by se zatím nějak výrazněji prosadila mimo žánr.

Co se asi teď bude dít?

Základní dějová linie se točí kolem dívky, která se jmenuje Charlotte. Tahle dívka je trochu introvertní, má problémy hlavně sama se sebou, i když díky kroužku šermířství se stává celkem neoblíbenou i mezi kolegyněmi šermířkami. Jenže ono se to celé zvrtne, když Charlotte začíná mít vidiny, anebo se jí dějí události, které nedávají moc smysl. Kdo za to může, že by upíři?

Ten steak byl vážně málo propečený?

Do hlavní role byla vybrána herečka, která nemá problémy s tím, aby ukázala horní část svého těla nahou, a očividně nemá ani problémy s tím, aby sundala kalhotky. Ne, že její spodní část by byla ve filmu nějak zásadně vidět. Erotické napětí, které je zde mezi většinou postav, je celkem dobře naznačené, ale jakmile se do toho začne rvát nějaká upírská mytologie, je to strašně ohrané.

No tak erotické to trochu je.

„Embrace of the Vampire“ je vizuálně velmi dobře zpracovaný, nenabízí však nijak zásadně zajímavý děj. Stejně jako jeho předchůdce z roku 1995. Film se tváří jako erotický horor, ale erotika je opět spíš „umělecká“ a nezachází za hranici, která by se dala nazvat kontroverzní. Je to škoda. Čekám, kdy se někdo odváží natočit něco, co bude hororové a zároveň tak trochu pornografické a bude to mít tenhle hezký áčkový look.

 

Hodnocení: 50 %

Hororové filmy (upíři)


Přidat komentář