V objetí upíra (1995)

25%
To, že v tomhle snímku uvidíte nějakou tu nahotu, je asi to jediné, co si s sebou odnesete.

V objetí upíra

Embrace of the Vampire

USA, 1995, 92 minut

 

Režie: Anne Goursaud

Scénář: Halle Eaton, Nicole Coady a Rick Bitzelberger

Hrají:

Martin Kemp (Upír)

Rachel True (Nicole)

Charlotte Lewis (Sarah)

Alyssa Milano (Charlotte)

 

Když jsem se díval na novou verzi snímku Embrace of the Vampire, řekl jsem si, že by stálo za to konečně vidět i „V objetí upíra“, o které jsem dříve slyšel. Vlastně jen díky tomu, že tam hrála Alyssa Milano, která je pro mě prostě kočka. Na začátku své kariéry rozhodně neměla problémy s nahotou, což ukázala i v tomhle erotickém snímku. Nechce se mi říkat erotický horor, ale je pravda, že ty hororové prvky zde jsou. Vždyť dneska stačí do filmu šoupnout jakéhokoli upíra a hned je to horor.

Alyssa Milano se líbá.

Charlotte začíná mít zlé sny, protože ji posedl upír. Zdá se jí o něm a ona ho nemůže dostat z hlavy. Jeho příběh se dovídáme hned na začátku. Je to starý upír, který je Charlotte posedlý. Musí se k ní dostat, musí s ní být, musí ji mít. O tom je celý film. Jak se upír snaží dostat až k Charlotte a rovnou do jejího klína. Ano, je to opravdu hlavně erotický film – těch prsou zde uvidíte hodně. To je mimochodem taky všechno. Rozhodně nesmíte čekat nic odvážnějšího, protože to ve filmu není.

Alyssa si zakrývá prsa.

Plusem snímku je Alyssa Milano, z které se postupně stala celkem známá herečka, a tak si ji můžete užít v tom nahém smyslu slova. Má krásné tělo. Ne, samozřejmě, že to na dobrý film nestačí. Jakmile se zde začne něco hrát, je to pořádný průšvih, protože ti herci to moc neumí. Jsou strašně kýčovití a nevyznívá to vůbec hezky. Stydíte se, že na něco takového koukáte. Ne proto, že je to sem tam nahaté, ale proto, že je to dost stupidní.

Vyděšená Alyssa.

Film by se dal brát tak – a je to to nejlepší řešení – že ten upír vlastně vůbec neexistuje a ona bojuje s nějakým démonem v sobě, který ji nutí si užít. Akorát pak nechápu, proč to tak strašně řeší. Touha jako upír, který nás vysává, je v tomhle podání celkem zpátečnické pojetí, které rozhodně nestojí za moc velkou pozornost. A tak to nejlepší, co vám z filmu v hlavě zůstane, jsou pořád jen ta prsa.

Alyssina prsa.

Jsem rád, že jsem si konečně ujasnil, jak se pozná panna i okolo dvacítky. Zásadně nenosí podprsenku a navíc její sny jsou plné erotických představ, do nichž vstupují i upíři. Mimochodem jsou ty sny lesbické. Z toho vyplývá jednoduché ponaučení. Raději se zbavte svého panenství co nejdříve, protože z toho můžete začít celkem obstojně šílet. Proč si to nechávat pro nějakého prince Krasoně, když po vás půjde upír? Stupidní, ale Alyssa má hezká prsa. A to je asi nejdůležitější poučení celého filmu.

 

Hodnocení: 25 %

Hororové filmy (upíři)


Přidat komentář