Familienradgeber (2006)

10%
Trocha německého hnusu a nechutností.

Familienradgeber

Německo, 2006, 75 minut

 

Režie: Martina Ittenbach a Olaf Ittenbach

Scénář: Olaf Ittenbach

Hrají:

Martina Ittenbach (Matka)

Olaf Ittenbach (Otec)

Daniel Ittenbach (Syn)

Melanie Ittenbach (Dcera)

 

Snímek je v mezinárodní distribuci uváděn také jako „Family Saga“, což je přece jen označení, které trochu více vysvětluje, o co zde jde. Ale ono se stačí podívat na obsazení a na to, kdo snímek stvořil, a je vám jasné, že tohle je skutečně rodinný film. Nemyslím v tom smyslu, že by se jednalo o film pro celou rodinu, ale v tom smyslu, že ho stvořila jedna rodina.

 Jak se dělají děti.

Otec Olaf Ittenbach se postaral o scénář a se svou ženou pak také o režii a oba si zahráli hlavní role, kdy do rolí dětí obsadili údajně svoje děti, i když tady se mi s jistotou nepodařilo dohledat, jestli tomu tak skutečně je. Jisté ale je, že Olaf a Martina už manželé nejsou, ale ještě do rozvodu stihli natočit i pokračování filmu, které se prozaicky jmenuje Familienradgeber 2.

Trocha BDSM. 

Snímek „Familienradgeber“ je jedním z těch, které mi nejsou nějak blízké a jejichž vkus je mi spíše vzdálený, i když vím, že to k hororu jednoduše také patří. Ve filmu „Familienradgeber“ totiž nejde o to, aby vás vyděsil, ale v první řadě jde o to, aby vás zhnusil. A to se mu celkem podaří. O tom, že by vás snímek mohl pobavit, protože je jako komedie zamýšlen, by se dalo polemizovat.

 Méně hnusná scéna.

Mě snímek nebavil, ale jak říkám, tohle není můj šálek čaje. Sledujeme scénky jedné rodiny, vlastně od chvíle, kdy se poznají matka a otec, následně se vezmou a také počnou dvě děti, o které se s láskou starají, takže jim dítě sem tam upadne a podobně. Haha. Jako nic proti podobnému stylu humoru, ale tohle podání je prostě trapné a není se zde čemu smát. Ve stejný den jako tohle jsem četl komiks „Goon 0: Drsný kšefty“, kde byl baseball s dítětem místo míčku. A bylo to vtipné.

 Hodně hnusná scéna.

Snímku „Familienradgeber“ se musí nechat, že se mu podařilo to, o co mu šlo v první řadě – je hnusný. Jsou zde scény, z kterých se vám může zvednout kufr. Ale to jen, pokud jste nikdy neviděli nic podobného. Pokud ano, tak v tom případě zde nenajdete nic, co by vás mělo odrovnat. Je to jen blbý film o tom, jak je těžké mít rodinu. Ne, marně se snažím vzpomenout na jedinou scénu, která by byla opravdu vtipná, ale žádná tam není.

 

Hodnocení: 10 %

Hororové filmy (gore, hnus)


Přidat komentář