Gingerdead Man Vs. Evil Bong (2013)

25%
Charles Band a jeho crossover.

Gingerdead Man Vs. Evil Bong

USA, 2013, 80 minut

 

Režie: Charles Band

Scénář: William Butler, Domonic Muir a Kent Roudebush     

Hrají:

John Patrick Jordan (Larnell)

Robin Sydney (Sarah Leigh / Luann)

Sonny Carl Davis (Rabbit)

The Don (String)

 

Charles Band a jeho a scenáristé už pořádně nevěděli, jak oživit sérii „Evil Bong“, která se jim z nějakého tajemného důvodu zalíbila, a tak se v roce 2013 rozhodli, že postavu Eebee, ale i dalších bongů, spojí s jinou postavou, kterou Charles Band také režíroval, a jak se ukázalo, také ne jen v jednom filmu. Ano, podle názvu je jasné, že do marihuanového oparu přichází Perníček.

 Eebee je zpátky.

Perníček je čistě moje pojmenování, protože se mi líbí, nejsem si vědom toho, že by se v souvislosti s tímto filmem skutečně používalo, což je asi celkem jedno. Smyslem filmu „Gingerdead Man Vs. Evil Bong“ je ukázat, jak se Bandův vesmír propojuje, což se v následujících dílech ukáže třeba i tím, že se v sérii objeví postavička Ooga Booga, která je ze stejnojmenného brakového kusu tohoto režiséra.

 A hele, kdo přišel!

Charles Band nemusí sednout každému, ale musí se uznat, že mu rozhodně nechybí touha točit toho co nejvíce, a to v podstatě za jakoukoli cenu. V případě filmu „Gingerdead Man Vs. Evil Bong“ to znamená, že na začátku snímku musíme sledovat několik minut scén z předchozích filmů, snad jen proto, že už opravdu nebylo nic nového, co předvést, a tak se tímhle vyplnil nadbytečný čas.

 Film je plný zvláštních postav.

„Gingerdead Man Vs. Evil Bong“ nakonec vypráví o tom, jak se chce Perníček pomstít cukrářce, která z něj udělala to, čím je, protože dříve byl obyčejným člověkem. Její jedinou šancí na přežití je spojení se s Larnellem, známou postavou ze série „Evil Bong“, který má i přes špatné zkušenosti Eebee stále ve svém držení. Ujetá jízda s nějakou tou nahotinkou a v podstatě bez gore může začít.

 A některých ještě zvláštnějších.

Charles Band už filmem „Gingerdead Man Vs. Evil Bong“ vykrádá v podstatě sám sebe, a to natolik, že používá staré záběry, aby pokračoval v ději. Ten pak omezuje na studiové scény, kde se více kecá, než aby se dělalo cokoli jiného. Bohužel už to není ani trochu vtipné a ani návrat některých starých známých vás nepotěší, rozhodně ne tolik, jak by bylo pro film záhodno.

 

Hodnocení: 25 %

Hororové filmy (béčka, komedie)


Přidat komentář