Halloween: Zmrtvýchvstání (2002)

10%
Díky bohu, že je tohle už poslední díl původní série, protože to už se moc nedá.

Halloween: Zmrtvýchvstání

Halloween: Resurrection

USA, 2002, 94 minut

 

Režie: Rick Rosenthal

Scénář: Larry Brand a Sean Hood podle postav Johna Carpentera a Debry Hill

Hrají:

Jamie Lee Curtis (Laurie Strode)

Brad Loree (Michael Myers)

Busta Rhymes (Freddie Harris)

Bianca Kajlich (Sara Moyer)

 

Michael Myers se podíval do nového tisíciletí, a to ještě v původní sérii. Aby to byla stále série zajímavá pro nové publikum, přece jen, za více jak dvacet let se zájem diváků změnil, rozhodli se tvůrci, že je potřeba ještě více navázat na filmy jako „Vřískot“. Je potřeba se zaměřit na mladé a natáčet o mladých, protože jinak by film neměl jedinou šanci na úspěch. Co na tom, že se i taková legenda jako Myers nakonec v tom boomu teen hororů ztratí a nemá čím vyniknout. Člověk je pak hodně rád za Zombieho.

 Michael v pozadí poprvé.

Zdálo by se, že se Jamie Lee Curtis se svým filmovým bratrem na konci filmu Halloween: H20 vypořádala. Vlastně to bylo více jak zřejmé, ale naštěstí – pro diváka naneštěstí – je všechno jinak a je zde ještě jedna možnost, jak mohl Michael i s odseknutou hlavou přežít. Scénáristé nám to prezentují cestou ubohou a nesmyslnou a chtějí nám tvrdit, že takhle to opravdu mohlo být. Ano, mohlo, ve světě, kde vládnou peníze a je potřeba diváky dostat do kin a balamutit je za každou cenu.

 Michael v pozadí podruhé.

Film se s postavou Lauirie Strode vypořádá velmi rychle a její uvádění na IMDb nebo ČSFD jako první herečky je prostě jen výsledek marketingu. Její postava nemá pro film žádný význam – tedy pro tento film. Tentokrát jde o skupinu mladých, kteří se dostanou do domu, kde měl vraždit Michael Myers a kde mají strávit nějaký čas a natáčet všechno, co uvidí. Člověk se až diví, že tyhle filmy byly stejně úporně otravné už před více jak deseti lety.

 Michael v pozadí potřetí.

Všechno se odehrává v domě, něco sledujeme přes amatérskou kameru a v konečném důsledku jde jen o to, odkud se Michael Myers vynoří a kdo jím vlastně je, protože jak už je tradicí série, vždycky se najde nějaký debil, který si tu masku vezme, aby ostatní zmátl. A je to pak strašně velké překvapení, protože to prostě nikdo nečekal. Stejně jako je překvapením i úplný závěr filmu, který také nikdo nemohl čekat.

 Michael konečně v popředí.

Busta Rhymes je místy jediné zpestření, protože hraje jako magor a jeho role je prostě ujetá. Je to pořád dost málo a on sám je místy dost nesnesitelný, stejně jako většina postav. Banální zápletka, otravné charaktery a mezi nimi Michael Myers, který se ohání nožem, případně něčím jiným, co má podobně vražedné účinky. Je to hodně málo na to, jak série začala. Tenhle film je prostě unavující a je dobře, že na další v sérii nedošlo, že se začalo pěkně znovu. Zombieho verze je mnohem modernější a přijatelnější.

 

Hodnocení: 10 %

Vaše komentáře

Adam Peňáz
Jo, tohle byla fakt hrůza. Normálně bych napsal že, ač film hrůza, to bylo pořád lepší než odpadová trojka a šestka, ale ten začátek a to 'navázaní' na předchozí díl a tím i pokažení dobrého dojmu z něj a vlastně i prvních dílů (jak jen se mám na originál dívat ještě někdy stejně když vím jak uboze ty postavy jednou skončí?) to shazuje na stejnou úroveň, tedy takřka nulovou.
Adam Peňáz 28.09.2016 14:45:33 Reagovat Přidat nový komentář
Hororové filmy (slasher, béčka, survival)


Číst komentáře