Head of the Family (1996)

60%
Hlava rodiny by měla být velká.

Head of the Family

USA, 1996, 82 minut

 

Režie: Charles Band

Scénář: Charles Band a Neal Marshall Stevens

Hrají:

Blake Adams (Lance)

Jacqueline Lovell (Lorretta)

Bob Schott (Otis)

James Jones (Wheeler)

 

Díky spolupráci s magazínem Howard jsem se dostal k filmům Charlese Banda. Ne, že bych od něj nic dříve neviděl, ale nesledoval jsem ho jako zajímavou hororovou osobnost. Po filmu The Gingerdead Man jsem se ale rozhodně neutvrdil v tom, že to zajímavá osobnost je. Ale proč se na jeho filmografii nepodívat více. A tak jsem se dostal ke snímku „Head of the Family“.

 Z čeho mu asi lezou oči z důlků?

Jedná se o snímek, který má v centru jednu divnou rodinu, což je pro hororový žánr celkem standardní aspekt, a to nejen od dob „Texaského masakru motorovou pilou“, ale tohle by šlo vysledovat dál do minulosti, minimálně ke snímku „Zrůdy“, ale možná ještě dál. V „Head of the Family“ je to specifické tím, že se skutečně jedná o divnou rodinku, kdy její hlava je opravdu velká, což vám – možná na škodu – prozradí už plakát filmu.

 To je ale pořádná hlava.

Hlavní postavou snímku je ale Lance. To je chlápek, který klátí Lorrettu a moc ji miluje. Jenže Lorretta je vdaná za Howarda, což je místní hulvát a debil. Lance náhodou narazí na podivnou rodinku, jejíž hlava je skutečně velká Hlava. Jedná se o čtyřčlennou rodinku, která je telepaticky propojena a Hlava je ovládá. Ke svým experimentům potřebuje mozky, a tak se Lance uvolí, že jim nějaké dodá, aby se Howarda zbavil a měl cestu k Lorrettě volnou.

 Už vím, proč mu lezou oči z důlků.

Charles Band se i tentokrát pustil do filmu na několika pozicích a kromě režie byl spoluautorem scénáře a samozřejmě si snímek také produkoval. K filmu přizval i svého bratra Richarda, který se postaral o hudební stránku věci. A aby toho nebylo málo, tak v jedné z menších rolí se objevil i Charlesův a Richardův otec Albert, který o šest let později zemřel. Ale to nemělo s filmem nejspíš žádnou spojitost.

 Je na co se dívat.

„Head of the Family“ má několik pozitivních stránek, kdy ta první je triková, která je dobrá. Zjišťuji, že tohle je něco, co je v Bandových filmech tradičně dobré. Druhá stránka je pak skutečnost, že je snímek místy docela odvážný a sexy. No a pak už je to jen celkem normální béčko, které vás svou bizarností může i bavit. Já jsem se docela bavil, i když konec už nijak neohromil.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (mučení)


Přidat komentář