Kari Wührer

Podle rolí v mnohých hororových filmech působí Kari jako citlivá až uťápnutá žena. Jenže chyba lávky, ve skutečnost je přímo opačná.

Kari Samantha Wührer se narodila 28. dubna 1967 v Brookefieldu v Connecticutu do rodiny knihovnice a ex-policisty živícího se jako prodavač aut. Má dvě sestry a mladšího bratra. Již ve čtrnácti letech začala zpívat v punk rockové kapele (jinak tvořené mnohem staršími punkery) „Freudian Slip“, s níž po nocích vystupovala různě po Manhattanu.

Jedna civilnější.

V roce 1983 jí matka přivedla do agentury Ford Talent, čímž začala její kariéra modelky. V roce 1988 nastoupila do MTV, kde společně s komikem Adamem Sandlerem vystupovala jako VeeJay v programu „Remote Control“. Současně navštěvovala newyorskou dramatickou univerzitu, kde se učila u známého učitele Ute Hagense. Studovala rovněž Royal Academy of Dramatic v Londýně.

Ze snímku Zhubni.

Filmovým debutem pro ni bylo v roce 1986 drama „Fire With Fire“. Od té doby se objevila zhruba v 50 filmech, mimo jiné např. fantasy „Pán šelem: Branou času“ (1991), komedii „Moje velká mafiánská svatba“ (1997), romantickém dramatu „Touch Me“ (1997), kde hrála po boku Amandy Peet či Andrewa Divoffa, nebo kriminálním dramatu „To, co dýchám“ (2007), kde hrála po boku Kevina Bacona, Brendana Frasera nebo Sarah Michelle Gellar. Největší popularitu jí přinesla role Maggie Beckett ze sci-fi seriálu „Cesta do neznáma“, objevila se ale i v seriálech jako „Beverly Hills 902 10“, „Ženatý se závazky“, „Kriminálka Miami“, „Kriminálka Las Vegas“ nebo „Stargate: Atlantis“. Kromě toho se stala vzorem a poskytla hlas postavě agentky Tanyi z počítačové hry „Red Alert 2“.

 

Kari Wührer je jen 165 cm vysoká. V roce 1999 se objevila v žebříčku 50 nejvíce sexy žen podle časopisu Maxim. Ve stejném roce nazpívala a vydala svou debutovou desku „Shiny“. O dva roky později obsadila 73. místo žebříčku nejvíce sexy žen světa časopisu FHM. V roce 2002 si nechala vyndat silikonové implantáty z prsou. Nechala si odstranit i dvě tetování.

Takhle jí to slušelo v Hellraiserovi.

V roce 1991 se seznámila s rockovým zpěvákem Danielem Salinem, za něhož byla v letech 1995-1999 provdána. V roce 2003 se podruhé provdala za Jamese Scura, s nímž má syna Enza (2004) a dceru Evangeline Lotus (2006). Umí hrát na kytaru a flétnu. Na New Yorkském festivalu nezávislých filmů získala cenu Feature Film Award.

A jedna ze snímku The Prophecy Uprising.

Co se týče hororů, Kari se jim vůbec nevyhýbá, naopak, tvoří podstatnou část její filmografie. V roli cikánky se objevila v kingovce „Zhubni!“ (1996). Vedlejší roli dostala v animal hororu „Anaconda“ (1997), výraznější roli pak v osminohém „Pavoučím teroru“ (2002). Do filmu „Killer Love“ (2002) ji angažoval režisér ultralevných eroticko-akčních a hororových céček až déček natáčených v českém Milíně s hromadou českých herců a hereček, Lloyd A. Simandl. Zahlédnete ji v pokračování stopařského hororového thrilleru „Stopař II: Čekám…“ (2003) nebo až bizarně psychologickém horroru „Král temné síly“ (2003). Hlavní role si zahrála v Rumunsku natáčených pokračováních rozjetých sérií „Proroctví: Zrada“ (2005), „Proroctví: Vzpoura“ (2005) a „Hellraiser: Návrat mrtvých“ (2005). Mezi létajícími žraloky si zakličkovala v pokračování televizního céčkového komediálního úletu „Sharknado“ (2014) a v roce 2015 odhalovala „Secrets of a Psychopath“.

 

Herci


Přidat komentář