Killjoy 2: Deliverance from Evil (2002)

30%
Killjoy se ani vracet nemusel.

Killjoy 2: Deliverance from Evil

USA, 2002, 77 minut

 

Režie: Tammi Sutton

Scénář: Douglas Snauffer a Tammi Sutton

Hrají:

Charles Austin (Nicolas Gordon)

Wayland Geremy Boyd (Mike Donnelly)

Bobby Marsden (Chris White)

Aaron Brown (File Clerk)

 

Killjoy podle mě není postava, která by si zasloužila nějak moc pokračování, ale nakonec došlo k tomu, že vznikla celkem další tři. Snímek „Killjoy 2: Deliverance from Evil“ je logicky druhým dílem této série, která si rozhodně zasluhuje, aby byla spíše opomíjena, protože postava klauna není zrovna originální, ale co hůř, v tomhle provedení není ani nijak zajímavá.

 Další klaun, co chce děsit.

Killjoy je démon, který se vtěluje do podoby klauna. Sama o sobě tahle skutečnost je relativně nudná už jenom proto, že zde před tímto snímkem byly jiné, které vycházely ze stejného. Nejslavnější bude asi Pennywise z To od Stephena Kinga, který ve filmu získal velmi nepříjemnou podobu. Killjoy má tu smůlu, že je spíše směšný, a to i ve chvíli, kdy se snaží být drsný.

 Moc mu to nejde.

„Killjoy 2: Deliverance from Evil“ je takový ten snímek, který se chce tvářit jako velmi cool a že je zábavný, že je určen pro mladé, v tomhle případě ještě s cílením na černošské publikum, ale nedá se nic dělat, tohle je film, který je špatně natočený a špatně rozvržený. Tady vůbec nemusel být humor. A kdyby nebyl, možná by to snímku pomohlo. Hlavně proto, že jednoduše není vtipný.

 A tak se mu roztekl ksicht.

V prvním filmu se Killjoy objevil proto, že to jeden mladík neměl jednoduché s holkami a hlavně s jejich partnery. Ve druhém filmu je vyvolán proto, aby se mladí delikventi pomstili lidem, kteří postřelili jednoho z nich. Bohužel s Killjoyem není jednoduché pořízení, a tak se obrátí i proti těm, kdo ho poslali mezi živé. Popravdě, tohle je celkově trochu ohraná nuda, která nepřinese nic nového.

 Aby byl trochu děsivější.

Na snímku „Killjoy 2: Deliverance from Evil“ je zajímavá jedna věc, a to skutečnost, že ten Killjoy je místy i docela dobrý a jeho herecký představitel má i náběh k tomu, aby mohl vyděsit. Jenže se to nakonec nikdy pořádně neprojeví a film se prostě babrá v nudném survivalu, kdy vám na postavách ani chvilku nezáleží. Dialogy jsou otřesné, směřování děje předvídatelné, tohle v sobě prostě nic moc nemá.

 

Hodnocení: 30 %

Hororové filmy (slasher, vrazi)


Přidat komentář