Krampus: The Christmas Devil (2013)

5%
Na krampus filmy nemá moc smysl koukat.

Krampus: The Christmas Devil

USA, 2013, 82 minut

 

Režie: Jason Hull

Scénář: Jason Hull

Hrají:

Jay Dobyns

Paul Ferm

Andrew Ferrick

Darin Foltz

 

„Krampus: The Christmas Devil“ je snímek, který je prvním dílem v sérii. Tím druhým filmem je Krampus: The Devil Returns. Já jsem je viděl v opačném pořadí, protože mě nějak ani nenapadlo, že něco tak příšerného, jako je Krampus: The Devil Returns by mohlo na cokoli navazovat. Přesto se tak stalo a já jsem se nakonec rozhodl, že ze sebemrskačství zkusím i „Krampus: The Christmas Devil“.

 I krampus potřebuje nůž.

Na první pohled je vidět, že ani první díl se tvůrcům nepovedl. Přitom se měli od čeho odrazit a bylo tolik co zlepšovat. Příběh je celkem jednoduchý. Hlavní postavou je Jeremy, což je policista, který to má v hlavě pořádně rozházené, protože v minulosti si vytrpěl své. Jenže minulost je od toho, aby se vracela. Děti začínají mizet a je na Jeremym, aby řešil případ, který mu tolik připomene děsy jeho dětství.

 Santa?

Děj sám o sobě není takhle po přečtení špatný, ale ono je to celé tak blbě natočeno, že vás nebude bavit se na to koukat. Budete mít přechod, že jednotlivé scény jsou vytržené z kontextu a vůbec na sebe nenavazují, přičemž ta návaznost by zde měla být. Některé scény vám přijdou naprosto zbytečné, a když dojde k pomalému střihu, budete si říkat, jaký mělo smysl je do toho dávat.

 I na nahotu dojde.

Pokud se s vámi celý film vlečou podobné pocity, asi opravdu něco nebude v pořádku. Ten film prostě není dobrý, není ani špatný. Je příšerný. Jason Hull nemá dost schopností na to, aby s filmem skutečně dovedl zaujmout, a to hlavně proto, že ani není schopen vystavět dobrou scénu. Všechno je tak uplácané narychlo, není zde nic, co by scény drželo pohromadě. A že je to chvílemi trochu drsnější? Haha...

 Alespoň ta maska ujde.

„Krampus: The Christmas Devil“ jen ukazuje, že filmy, které mají v názvu a v ději něco, co zrovna letí, jsou mnohdy šité hodně horkou jehlou, anebo nevím čím. Tohle není ukázka amatérismu, ale tvůrci jednoduše postrádají sebekritiku a nejsou schopni přijmout, že nemají na to, aby natočili film, natožpak film, který by mohl být dobrý. Další ukázka toho, jak by se horory dělat neměly. A nejen horory.

 

Hodnocení: 5 %

Hororové filmy (příšery)


Přidat komentář