Linda and Abilene (1969)

50%
Herschell Gordon Lewis a jeho eroticko-romantický western.

Linda and Abilene

USA, 1969, 88 minut

 

Režie: Herschell Gordon Lewis

Scénář: Herschell Gordon Lewis

Hrají:

Sharon Matt (Abilene Carter)

Kip Marsh (Todd Carter)

Bambi Allen (Linda)

Larry Martinelli (Rawhide)

 

Najít ještě nějaký Herschellův hororový film už nebude tak snadné, protože většina těch nejlepších a nejznámějších je již na Horor Webu prezentována recenzemi, ale jelikož jsem se rozhodl, že bych zde rád měl celou jeho filmografii, tak se dostane i na takové filmy, jako je třeba „Linda and Abilene“, což je v podstatě erotický romantický western. Ano, podivná kombinace, která je v Herschellově podání neskutečně naivní.

 Linda se trápí.

„Linda and Abilene“ je snímek, který začíná pohřbem. Díky němu se dají dohromady Linda a Abeline. On se s ní dá dohromady proto, aby se zbavil své touhy, kterou v sobě má. Linda truchlí, takže neočekává, že by k ní měl cítit nějakou náklonost. Jenže pak se jednou stane, že ji náhodou uvidí nahou, jak se koupe v řece. Anebo spíš jak Linda v řece stojí a vyzývavě se ohýbá.

 Abeline si ale zašel na drink.

Touha na sebe nenechá dlouho čekat a Abeline neví, co s ní má dělat. Jenže ve vedlejším pokoji leží Linda, která si také začíná uvědomovat svou sexualitu a je k Abelinovi také přitahována. Takhle sledujete nudu, která je korunována stloukáním másla, které je prostě směšné. Co si budeme vyprávět, ti dva se spolu prostě vyspí. Několikrát, pořád dokola. V jednu chvíli sledujete jen sled erotických scén.

 Z toho nemůže vzejít nic dobrého.

Jenže podobně jako v případě snímku The Ecstasies of Women, ani tentokrát se nejedná o erotiku, která by byla nějak zásadně explicitní. Nahota zde je, on u toho ale má většinou kalhoty, což penetraci většinou docela komplikuje, ale tak přece by nám tvůrci neukázali všechno. Film má následně ještě zvrat, kde dojde i k násilí a dokonce i lesbickým scénám, aby to celé mohlo skončit tak naivně, jak to probíhalo.

 Linda se potřebovala umýt.

„Linda and Abeline“ není nějakým velkým zářezem Herschella Gordona Lewise, ale jedná se o jeho další snahu přijít s něčím, co bude v určitém ohledu explicitní. K něčemu explicitnějšímu se nakonec Herschell odhodlal, ale o tom zase až příště. Snímek „Linda and Abeline“ je ve své naivitě a hlouposti do jisté míry krásný, ale jednoduše nemá moc co říct, a to ani tím zvratem, na který se čeká příliš dlouho.

 

Hodnocení: 50 %

Hororové filmy


Přidat komentář