Pavoukotřesení (2012)

50%
Béčko, které není skvělé, ale ujde.

Pavoukotřesení

Arachnoquake

USA, Kanada, 2012, 86 minut

 

Režie: Griff Furst

Scénář: Eric Forsberg a Paul A. Birkett

Hrají:

Megan Adelle (Annabel)

Gralen Bryant Banks (Major Crandle)

Paul Boocock (Clerk)

Edward Furlong (Charlie)

 

Jasně, není to „Sharknado“ nebo Lavalantula, ale je to snímek, který se jim docela podobá, a to hlavně v tom smyslu, že se jedná o film, který chce bavit. A z mého pohledu se tohle povedlo. „Pavoukotřesení“ je film, který se tváří jako béčko, je to béčko, a tak je to i celkem fajn ujeté. Jasně, není to ani jako béčko vyloženě skvělé, ale u béčka se nechci nudit. A to mi v případě tohoto snímku stačí.

 Pavouček.

„Pavoukotřesení“ je sám o sobě tak krásně pitomý název, že na vaší tváři musí vyloudit úsměv, pokud jste alespoň trochu naladění na béčkové filmy a nedíváte se na ně automaticky jako na odpad. Tohle je prostě tak prdlé, že by to mohlo být vtipné. A ono to celkem vtipné je, alespoň ve chvíli, kdy pavouci začnou dělat jednu specifickou věc, musel jsem se prostě smát nahlas. Parádně uhozené.

 Větší pavouček.

V Louisianě došlo k malému zemětřesení, což by nebylo ještě tak hrozné. Problém ovšem nastane ve chvíli, kdy se na místo dostanou první lidé a zjistí, že spolu se zemětřesením na povrch země přišlo ještě něco dalšího. Ano, jsou to pavouci. Nejprve jen drobní, ale ukáže se, že to je pouze předvoj něčeho, co je mnohem větší, mnohem hrozivější a mnohem nebezpečnější.

 Ta divná ženská je Edward Furlong.

Edward Furlong má svou kariéru asi za sebou, ale tady ukázal, že je pro každou srandu a docela mu role sedla. Taky zde nejsou žádné velké role, ale prostě se hraje na to, že je to levné, ujeté, je tu trochu srandy, no a pavouci jsou dělaní digitálními efekty, což jim docela ubírá, ale pořád ještě jsou na pohled celkem snesitelní. Film se navíc snaží tvářit velikášsky, což mu vychází ve smyslu sebeparodie.

 Znáš to: Bacha, za tebou!

„Pavoukotřesení“ je film, který si pustíte proto, abyste neměli v pokoji ticho. Možná mu ani nebudete věnovat pozornost, ale pokud se tak stane, myslím, že nebudete uraženi tím, co vidíte. Nejspíš jste mnohokrát viděli mnohem horší snímky. Za mě je „Pavoukotřesení“ celkem průměrné béčko, kterému chybí hodně, aby se stalo šířeji oblíbeným, ale na to jedno kouknutí je fajn.

 

Hodnocení: 50 %

Hororové filmy (příšery, béčka, zvířata)


Přidat komentář