Puppet Master 5 (1994)

40%
Už ani nemá moc cenu sérii ještě sledovat. Pořád ale lepší než další díly.

Puppet Master 5

USA, 1994, 82 minut

 

Režie: Jeff Burr

Scénář: Steven E. Carr, Jo Duffy, Todd Henschell, Douglas Aarniokoski a Keith S. Payson podle postav Davida Schmoellera

Hrají:

Gordon Currie (Rick Myers)

Chandra West (Susie)

Ian Ogilvy (Jennings)

Teresa Hill (Lauren)

 

Tak jsme už u pátého dílu a tady je hned na první pohled jasné, že se jedná o film, který navazuje na předchozí čtvrtý díl. „Puppet Master 5“ pro jistotu rovnou na začátku obsahuje v podstatě čtvrt hodinu, která jen ve flashbacku opakuje scény z předchozího dílu, abychom jako nezapomněli, o čem to vlastně bylo. Ne že by na tom až tak moc záleželo. „Puppet Master 5“ není na pochopení nějak moc náročný.

 Vida, kdo se nám proměnil v loutku.

Snímek dál pokračuje tam, kde film Puppet Master 4 skončil, a v podstatě se to točí kolem toho, že hlavní postava, která v minulém dílu vyvolala loutky, je nyní stíhána policií, protože došlo k podivným vraždám a Rick je z nich obviněn. Jako vražednou zbraň měl použít právě loutku. Jenže loutky mají samy vlastní plány. A naštěstí chybí i důkazy. Rick se musí dál s loutkami vyrovnat sám.

 Pekelný pohled.

A nejde samozřejmě jen o loutky, tentokrát jde opět o totemy, které se snaží o to, aby se Toulonovo ukradené tajemství vrátilo zpět démonovi, kterému patřilo. Hlavní výhodou tohoto snímku je, že je zde docela dost interakce loutek a herců, ale také skutečnost, že jsou zde nějaké nové prvky, hlavně jedna nová loutka, která je docela zajímavá a která výrazně oživuje stávající repertoár.

 I šašek přišel.

Snímek hodně hraje na to, že je o něco hororovější než čtvrtý díl, a tak se chce říct, že se tvůrci o něco polepšili, ale na druhou stranu, jsou postavy stejně nudné a směřování příběhu je prostě natolik divné a nezajímavé, že to nedovede skutečně vtáhnout, jak se to podařilo prvním třem filmům, i když i ty mají své mouchy. „Puppet Master 5“ jich má ale přece jen víc a zachraňuje to právě dobrou hororovou atmosférou.

 Staří, dobří kámoši.

Musím zmínit práci s loutkami a celkově trikovou stránku, která je opět velmi dobrá, a to i protože, že je zde více interakce s lidmi, což je vždycky o něco zajímavější než pouze interakce samotných loutek mezi sebou. „Puppet Master 5“ není výborný horor, ale přece jen má k hororu o něco blíž než předchozí film a daří se mu místy vytvářet poměrně dobré a děsivé scény.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (příšery, vrazi)


Přidat komentář