Puppet Master X: Axis Rising (2012)

25%
A pokračuje se ještě dál...

Puppet Master X: Axis Rising

USA, 2012, 86 minut

 

Režie: Charles Band

Scénář: Charles Band a Shane Bitterling

Hrají:

Kip Canyon (Danny)

Jean Louise O'Sullivan (Beth)

Oto Brezina (Freuhoffer)

Scott King (Moebius)

 

Série „Mistr loutkář“ se dokopala už k deseti filmům, ale nutno říct, proč vlastně? Jednoduchá odpověď na to není, a pokud ano nejspíš bych opakoval to, co jsem psal u filmu předchozího, tedy u snímku Puppet Master: Axis of Evil. Série se natahuje proto, že loutky jsou dostatečně zajímavé. A navíc je tu jedna velká výhoda – je možné přicházet stále s novými a tím dění trochu oživovat.

 Dobrá uniforma pro ženy.

„Puppet Master X: Axis Rising“ se drží schématu předchozího filmu, který byl ve svém pojetí relativně malý a soustředil se jen na malou skupinku osob. To platí opět a my jsme především v interiérech, kde sledujeme, jak se nacistický vědec pod neustálou kontrolou jednoho z německých oficírů, snaží o to, aby přišel s látkou, která bude schopna oživovat nejen loutky, ale i lidi.

 A zase nové loutky.

Oživení je pak zde ještě jedno, a to je ve skutečnosti, že se zde objevuje jedna vyvinutá nacistka, která má ráda dekolty a ukazuje tak svoje přednosti. Úplně je neodhalí, ale je to prvek, díky kterému se na snímek docela dobře kouká. Nic moc jiného zde totiž nenajdete, protože banální příběh, který je natahováním již viděného, prostě nic nepřinese a nedovede zaujmout.

 Je v záběru často.

Dějově se jen jedná o opakování toho, co se řešilo v minulých dílech. Nacisté chtějí vytvořit látku, která jim pomůže ve válce. Nacisté tady znamenají jen pár postav, které se o něco snaží, jednoduše opět nemáte pocit, že by šlo o film velký, ale je až příliš malý na to, o čem chce vyprávět. Snaží se to pak zachraňovat humorem, který ale také není jeho silnou stránkou. A když už jsme u negativ, ani ty loutky se moc ke slovu nedostanou.

 V hlavní roli opět prsa.

„Puppet Master X: Axis Rising“ je jednoznačně nejhorším dílem série, který jsem doposud viděl. Není zde nic, co by film skutečně zachraňovalo a dělalo ho alespoň trochu zajímavým. Tedy komplexně. Pár dílčích prvků by se zde dalo zmínit, ale ani jeden nevede k tomu, že si budete myslet, že je „Puppet Master X: Axis Rising“ smysluplným filmem. Není, je to jen natahování něčeho, co nemá smysl.

 

Hodnocení: 25 %

Hororové filmy (příšery, béčka, vrazi)


Přidat komentář