Sex and Violence: Girl in a Storm (komiksová povídka)

55%
Dnes druhá polovina prvního čísla "Sex and Violence", tentokrát z pera Jimmyho Palmiottiho. Kontroverze ale stále na velmi nízké úrovni.

 

Sex and Violence: Girl in a Storm

Vydalo nakladatelství Paper Films, 2013

 

Scénář: Jimmy Palmiotti

Kresba: Jaun Santacruz

 

Před týdnem jsem se zabýval první částí sešitu „Sex and Violence“, kterou měli na svědomí Justin Gray a kreslíř Jimmy Broxton a nazvali ji „Sex and Violence: Pornland, Oregon“. Dnes se chci věnovat druhé části, která je mnohem mainstreamovější a má ji na svědomí Grayův dlouholetý parťák Jimmy Palmiotti. Kresebně se o příběh postaral Jaun Santacruz, jehož kresba, alespoň dle mého názoru, nějak zásadně nevyniká, i když je samozřejmě velmi přesná. Jenže místy až moc ladná, až moc dokonalá. Kouká se na ni dobře, ale není tak atmosférická jako kresba Jimmyho Broxtona.

Ukázka z komiksu Sex and Violence: Girl in a Storm.

Komiks „Sex and Violence“ recenzuji a upozorňuji na něj proto, že se jedná o projekt, který byl financován přes Kickstarter a já jsem měl tu čest, že jsem se mohl na spolufinancování účastnit a zajistil jsem si tak nejen PDF verzi komiksu, ale časem snad dojde i ta tištěná, podepsaná. Případně bych pak doplnil ještě několik fotografií. Kickstarter je neskutečně zajímavou formou financování, ale hlavně projekty, které se zde objevují, skutečně stojí za to a jsou zajímavé. Jen to chce mezi nimi trochu hledat a mít nějaké ty volné finance, které jste ochotni utratit.

Ukázka z komiksu Sex and Violence: Girl in a Storm.

„Girl in a Storm“ je příběhem o jedné policistce, jejíž akční nasazení je poměrně vysoké a v práci se neštítí použít násilí. I díky tomu a také díky nedbalosti ostatních policistů se musí odebrat na trochu nucenou dovolenou, aby se dala dohromady. Trochu se nudí, a tak začíná pozorovat sousedky přes ulici. Jsou to dvě lesbičky, které si nezatahují okno. Komiks tak začíná trochu v duchu klasiky Okno do dvora, ale rozhodně nečekejte nějaký skutečný thriller, nějaké velké napětí. Tohle není mistr Alfred Hitchcock, ale autor moderních komiksů.

Ukázka z komiksu Sex and Violence: Girl in a Storm.

Jimmy Palmiotti se shodl se svým dlouholetým spolupracovníkem Justinem Grayem na jedné důležité skutečnosti. Ani jeden nepřinesl závěr, který by čtenáře skutečně nějak ohromil. Pointa je dobře vykonstruovaná, ale ani v tomto případě se nejedná o něco, co by skutečně čtenáře odrovnalo a zanechalo ho s podivným pocitem v žaludku. Komiksy nejsou napsané a nakreslené špatně, ale k tomu, aby byly skutečně výjimečnými, k tomu jim ještě minimálně jeden pořádný krok schází.

Ukázka z komiksu Sex and Violence: Girl in a Storm.

Nejhorší na tom všem je, že ani „Sex and Violence“, jak si dali tvůrci do názvu, není příliš dodrženo. V rámci sexu se oba autoři omezili na to, že ukazují krásné křivky žen a sem tam se objeví ňadra, ale ve skutečnosti je to poměrně sterilní. Podobně je to i s násilím. V prvním komiksu jedna scéna, které skutečně je brutální, komiks „Girl in a Storm“ si vystačí více méně také s jednou. Takový komiks pak klame názvem, bohužel, a čtenář patrně nedostane to, co očekával. Ve skutečnosti je to pořád mainstream, který ale pro Ameriku už překračuje hranici. Dokonce se zde objeví i jeden penis! Samozřejmě, že neztopořený.

 

Hodnocení: 55%

Hororové knihy (komiks)


Přidat komentář