Sexykiller (2008)

75%
Úsměvná řezničina odhalující, k čemu všemu vás mohou přivést lifestylové časopisy.

Sexykiller

Sexykiller, morirás por ella

Španělsko, 2008, 100 minut

 

Režie: Miguel Martí

Scénář: Carles Gusi

Hrají:

Macarena Gómez (Bárbaba)

Alejo Sauras (Álex)

Ángel de Andrés (inspektor)

Juan Carlos Vellido (profesor anatomie)

 

Barbara studuje lékařskou fakultu jedné z nejprestižnějších soukromých univerzit. Studium však není jejím smyslem života. Tím je snaha o dokonalost, absolutní nezaostávání za módními trendy a jistota, že se dostane na přední strany módních a lifestylových časopisů. Barbara je prostě tak trochu pipina. Ale není vůbec blbá. Myslí jí to dokonale. Jen návaly frustrace z neúspěchů a bytí v nedokonalém světě obklopeném nedokonalými lidmi řeší zabíjením. Barbara je sériová vražedkyně s kanibalskými sklony. A užívá si to. Stejně jako možnost, svěřovat se s tím vším divákovi. Barbařinou otázkou totiž není: Proč zabíjet? Ale: Proč nezabíjet? Nejlepší je totiž prevence. Ovšem jen do doby, než její oběti začnou být přiváděny zpět k životu…

Sexykiller

„Sexykiller“ je svérázným popkulturně sociálně kritickým pohledem nejen na určité společenské jevy ale i na žánrové postupy a žánr obecně. Macarena Gómez v roli přičinlivé sexy vražedkyně s vkusem pro kostýmy, účesy, make up a nápaditost vražd je z jedné strany až do ad absurdum vybujelé polohy karikaturou jednotlivců, kteří se nechají unášet na vlnách módních trendů a toho, co je zrovna teď, v daný okamžik, in. Na straně druhé by mohla být veselejší, divočejší a zábavnější španělskou vzdálenou příbuznou Patricka Batemana.

"Koupelnová služba, prosím..."

„Sexykiller“ v první půli funguje jako parodický pohled na slashery. S jedním takřka přímým odkazem k "Vřískotu" (a všechny jeho další kopie/parodie) ale i "Psychu". Ve druhé půlce se pak zvrhne v neméně parodickou řezničinu takřka v Jacksonově Braindead stylu. Oživlé mrtvoly se vydají vypořádat se svou vražedkyní. Tato polovina je sice trošku slabší, ale zase o to ulítlejší.

Barbara nesnáší muže, kteří pro ženskou krásu ztrácejí hlavu

Macarena Gómez si hlavní roli neskutečně užívá. Promlouvání k divákovi funguje. Kombinace parodického humoru, hororové atmosféry a ulítlého násilí je dobře naředěná. Celé je to krásně trhlé a hodně sexy.

Štestí přeje připraveným

Prostě Sexykiller.

É Macarena!

 

Honza Vojtíšek

Hororové filmy (slasher, zombie, hnus, vědci, vrazi, komedie)


Přidat komentář