The Amityville Asylum (2013)

25%
Jestli jsme v Amityville už je celkem jedno, hlavně, že tu jsou nějací duchové a je to "děsivé".

The Amityville Asylum

Velká Británie, 2013, 88 minut

 

Režie: Andrew Jones

Scénář: Andrew Jones

Hrají:

Eileen Daly (Sadie Krenwinkel)

Sarah Louise Madison (Allison)

Kenton Hall (Pemberton)

Jared Morgan (Doktor Elliot Mixter)

 

Série „Amityville“ se nám přesunula do Velké Británie, tedy alespoň produkčně, ale pořád se jedná o horor, který se věnuje tématu amityvillského vraždění a strašení. Už nepočítejte s tím, že zde uvidíte nějaký náznak domu, který si pamatujete z předchozích dílů. Tohle je film, který se odehrává pouze v interiérech jednoho ústavu nacházejícího se v městečku Amityville. Asi vás napadne, že by se mohl děj odehrávat kdekoli jinde, ale ono přece jen na nějakou tu návaznost dojde.

 O tuhle práci radši žádat neměla.

Lisa je mladá dívka, která chce práci a snaží se ucházet o místo uklízečky právě v ústavu v Amityville. Pohovor se vyvíjí dobře, dokud si nekýchne a na ruce jejího potenciálního zaměstnavatele neskončí pořádný sopl. Nakonec se ale všechno v dobré obrátí a Lisa místo dostane. Možná si měla kýchnout ještě víckrát, nebo ze sebe dostat něco jedovatě zeleného, protože by ve skutečnosti bylo lepší, kdyby se ucházela o zaměstnání někde jinde. On ústav je sám o sobě problematický, ale když je ještě v Amytiville, to už je skutečně příliš temných faktorů najednou.

 Kamera ji má ráda.

Lisa začíná svou práci s nadšením, i když mi přijde spíš jako flákačka, což nevadí, protože bude muset řešit trochu jiné problémy. Začíná na chodbách sanatoria vidět osoby, které by vidět neměla – malá holka, kterou nikdo nezná, pacientka, která už je od rána mrtvá, apod. Pacienti na ni mluví, znají její minulost. Tohle není rozhodně práce, kde byste se cítili bezpečně. A temné události začínají gradovat, přičemž není jasné, kdo je do nich alespoň trochu namočen.

 Otočí se, nebo se neotočí?

Snímek „The Amityville Asylum“ by měl celkem dobré východisko minimálně proto, aby zde byla dostatečně dobrá atmosféra, která vás strhne a bude vás celou dobu děsit. Jenže to by chtělo trochu schopnější filmaře. Obraz a zvuk se zde nepotkávají ve správné synergickém propojení, střih nefunguje a k tomu jsou ještě herci, jejichž výkony jsou... no, špatné, Nebuďme úplně zlí. Napasování na mytologii je jalové, ale to je v rámci série v podstatě normální a tolik by nevadilo. Problém je spíše v tom, že to odhalení není ani zajímavé a je prostě očekávané.

 V ústavu jsou různí chovanci.

„The Amityville Asylum“ je další zářez do série, která je pro mě celkově pořádným zklamáním. Tři filmy zde skutečně stojí za něco, ale zbytek je opravdu velmi špatný. Pořád si myslím, že je „The Amityville Asylum“ lepší než The Amityville Haunting, ale ani v tomhle případě jsem příliš velké potěšení ze sledování neměl. Uvidíme, co na to dvanáctý díl „Amityville: The Awakening“ – série totiž ještě nekončí.

 

Hodnocení: 25 %

Hororové filmy (duchové, béčka)


Přidat komentář