The Hatching (2017)

50%
Krokodýl na britském venkově může nadělat pořádnou paseku.

The Hatching

Velká Británie, 2017, 90 minut

 

Režie: Michael Anderson

Scénář: Michael Anderson a Nick Squire

Hrají:

Andrew Lee Potts (Tim)

Thomas Turgoose (Caesar)

Laura Aikman (Lucy)

Georgia Henshaw (Britney)

 

Hororové filmy, kde je hlavní postavou, tedy zápornou postavou, nějaké to zvíře, jsou celkem oblíbené. Vždyť „Čelisti“ mluví za vše. U těch se budou lidé bát ještě dlouho. Nebo třeba „Ptáci“. Ale těch zvířat je mnohem více. Jsou to hadi, pavouci, medvědi, divoká prasata, vzteklí psi, někdy možná i ne tak moc vzteklí, dravé ryby a tak dále. Krokodýli v tomhle výčtu prostě nemohou chybět.

Joo! Dej mu, co proto!

Možná nejznámějším filmem z posledních let je „Jezero“ („Lake Placid“) i když mnozí určitě nedají dopustit i na starší klasiku Aligátor. Britský snímek „The Hatching“ jde ve šlépějích v podstatě obou filmů, i když na první pohled se zdá, že navazuje hlavně na „Jezero“, protože se vlastně odehrává na podobném místě a premisa je velmi obdobná. Je tu nějaké pravěké monstrum, tedy krokodýl, který se rád krmí na dobroučkém lidském mase.

Chudák ovečka.

Nacházíme se v idylické britské vesnici Somerset, kde si lidé žijí velmi poklidným životem. Do městečka se vrací Tim (Andrew Lee Potts), který zde prožil celé své dětství. Jeho otec zemřel, a tak je to vhodná příležitost vrátit se do známých končin. Do končin, kde všechno ovšem není tak pohodové, jak by se na první pohled zdálo. A to hlavně proto, že zde lidé umírají.

To jsou lovci.

Tim se musí hodně ohánět, aby se mu podařilo městečko ochránit. Protože jak to tak vypadá, možná není vina jen na straně krokodýla, který chce žrát, však je to tak trochu jeho přirozenost, ale možná je do toho i Tim nějakým způsobem zapletený. Jasně, co si budeme povídat, tenhle snímek není nijak objevný, ale na druhou stranu si myslím, že je natočen pro diváka.

Vyloženě profíci!

Britský horor „The Hatching“ se mi líbil z toho důvodu, že je to prostě natočené s nadsázkou. A i když to není skvělá komedie – není to ani skvělý horor – je to tak nějak pro diváka. Myslím v tom smyslu, že se to nebere vážně, nechce to přijít s něčím převratným, ale není to ani nuda, na kterou by se nedalo dívat. Je to prostě fajn průměrný snímek s pořádným krokodýlem.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (zvířata)


Přidat komentář