Thompsonovi: Hlad po krvi (2012)

40%
Z Hamiltonových se stali Thompsonovi.

Thompsonovi: Hlad po krvi

The Thompsons

USA, Velká Británie, 2012, 82 minut

 

Režie: The Butcher Brothers

Scénář: Adam Weis, The Butcher Brothers, Cory Knauf a Jesse Handsher

Hrají:

Cory Knauf (Francis Hamilton / Thompson)

Samuel Child (David Hamilton / Thompson)

Mackenzie Firgens (Darlene Hamilton / Thompson)

Joseph McKelheer (Wendell Hamilton / Thompson)

 

Ani být upírem už není v dnešní době moc jednoduché. Snímek „Thompsonovi: Hlad po krvi“, který si nemohl odpustit ten divný český podtitul, je ve skutečnosti pokračováním filmu Hamiltonovi, který The Butcher Brothers (tedy Mitchell Altieri a Phil Flores) natočili již v roce 2006. Velmi příjemným zjištěním je skutečnost, že se vrátilo osazenstvo z prvního filmu.

Mladí a neklidní.

Proč by se měl někdo vracet, když se podle všeho jedná o jinou rodinu? Jednoduše proto, že to je rodina stejná, jen se přejmenovala, aby trochu lépe zapadla. A to je vlastně celé. Sledujeme tedy Hamiltonovi, kteří jsou aktuálně Thompsonovi, jak se snaží přežít, tentokrát nikoli v oblasti Kalifornie, ale rovno ve Velké Británii, kde by to mohlo mít skoro gotický ráz. Ale nemá. Žádné velké odkazy na „Draculu“ tady nečekejte.

Starší a taky neklidní.

Ale jasně, snímek „Thompsonovi: Hlad po krvi“ je pořád upírským hororem, takže zde minimálně najdeme to, co čekáme – upíry. Thompsonovi jsou ale v nezáviděníhodné situaci. Ani Anglie pro ně není zrovna místo, kde by měli na růžích ustláno. Ve skutečnosti to totiž vypadá na to, že i tady najdou někoho dalšího, kdo po nich půjde. A tak místo klidného života musí pořád bojovat.

To bude jízda.

Při sledování úvodu hororu „Thompsonovi: Hlad po krvi“ si možná řeknete, že tohle bude dobré, protože ono to má celkem pěkně krutý a dobře zvládnutý rozjezd, ale pak to nějak ustrne, a i když by to mohla být celkem krutá podívaná, tak ve skutečnosti je zde víc konverzaček a nudných scén než něčeho, co by bylo opravdu pořádně drsné. Krev teče a stříká, ale tak nějak unyle.

Pro někoho konečná.

Americko-britská koprodukce snímku „Thompsonovi: Hlad po krvi“ nijak zásadně neprospěla. Jedná se jednoduše o hororový snímek s upíry, který nepřináší nic zásadně zajímavého, jen trochu drsnější souboj mezi dvěma upírskými rodinami. Ale i v tomhle směru to mohlo být sakra drsnější. Skoro to připomíná „Twilight“, jen to chce být rádoby dospělejší. A méně se to blýská.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (upíři)


Přidat komentář