Worry Dolls (2016)

55%
Malé panenky z klacíčků v sobě mají zlo.

Worry Dolls

USA, 2016, 85 minut

 

Režie: Padraig Reynolds

Scénář: Danny Kolker a Christopher Wiehl

Hrají:

Christopher Wiehl (Matt)

Kym Jackson (Darcy)

Tina Lifford (Della)

Samantha Smith (Amy)

 

Panenky jsou pro horor celkem vděčné téma. Jejich nehybnost, ale přesto podobnost lidskému jedinci v sobě má něco nepříjemného. Takové ty panenky ve stylu Annabelle mi vždycky přišly děsivé a neměl jsem z nich nikdy dobrý pocit. O to raději jsem, že jsme žádnou takovou doma nikdy neměli. Snímek „Worry Dolls“ si ale bere na paškál trochu jiné panenky, které nejsou člověku až tak podobné.

 Zlá nemoc.

Když jste policajt, raději si neberte nic z místa činu. Tohle někdo měl říct hlavní postavě filmu „Worry Dolls“. Matt (Christopher Wiehl) už dlouho pátrá po nebezpečném sériovém vrahovi. Hned na začátku filmu ho ale dostane. Podaří se mu ho zabít. Vrah dělal do okultismu, a tak po sobě zanechal dost divných předmětů. A jeden takový si Matt bere s sebou domů.

 Přitom taková malá panenka.

Jak název napovídá, jedná se o panenku. Je to taková panenka z klacíčků, skutečně malinká, poskládaná z materiálů, které připomínají čarodějnické kousky. Nejsem si jistý, do jaké míry zde měl být odkaz na horor „Záhada Blair Witch“, ale trochu mi jej to evokovalo. Snímek „Worry Dolls“ ale nechce být found footage. Je to celkem průměrný akční horor s detektivně nadpřirozenou zápletkou.

 Ale nedá jí spát.

I když je vrah po smrti, není všem dnům konec. Problém nastává právě prostřednictvím panenky, kterou Matt přinesl a které se ujala jeho dcera a začala vyrábět své panenky vlastní. Nebylo by to nic tak divného, ale dívka se začíná chovat divně, divně se chovají i lidé, kteří se s panenkami dostanou do kontaktu. A pak začínají umírat první lidé. Ne, pro Matta noční můra ani zdaleka neskončila.

 Krev nechybí.

Nebudu tvrdit, že je snímek nějaký jedinečný ve své zápletce, ale to napětí zde do určité míry je a především se mi líbilo, jak je to vedeno drsnou cestou, ale nejen v tom krvavém smyslu, ale třeba i v tom, jak je zde zahrána dětská postava. Ta holka je místy skutečně děsivá a stačí na ní jeden jediný pohled, aby vám přeběhl mráz po zádech. „Worry Dolls“ není skvělý film, ale přišlo mi to minimálně průměrné, i trochu lepší.

 

Hodnocení: 55 %

Hororové filmy (duchové, vrazi)


Přidat komentář