Zombeavers (2014)

40%
Doufal jsem, že tahle komedie bude pecka. Bohužel...

Zombeavers

USA, 2014, 85 minut

 

Režie: Jordan Rubin

Scénář: Al Kaplan, Jordan Rubin a Jon Kaplan

Hrají:

Rachel Melvin (Mary)

Cortney Palm (Zoe)

Lexi Atkins (Jenn)

Hutch Dano (Sam)

 

Když před vás někdo postaví, že existuje snímek, co se jmenuje „Zombeavers“, asi vám hned dojde, že to bude komedie a budete od ní očekávat, že to bude komedie vtipná. Dokonce si to budete přát, protože zombie bobři, to je prostě sám o sobě tak krásně ujetý nápad, že chcete, aby to bylo povedené. Jenže pak si snímek pustíte a zjistíte, že to nejlepší, co na té hororové komedii je, to je skutečně jen ten název a to, co si pod ním představíte. Bohužel realita se bude od vašich očekávání značně lišit.

 Pozor! Útočí!

Přiznám se, trochu jsem doufal, že to bude něco jako Tucker a Dale vs. Zlo, ale to jsem se hodně přepočítal. „Zombeavers“ je komedií, které chybí lehkost, což je pořádný problém, protože když tu není návaznost příběhu, do kterého snadno zapadají vtipy, bude to jen jedna velká křeč, která se rozhodně nezmění v křeč smíchu, protože není moc čemu se smát. Těch několik dobrých scén rozhodně nevykoupí celý snímek, který je prostě příliš nudný a neoriginální na to, aby zaujal.

 Tak tomu se říká nález!

Zápletka je béčkově jednoduchá, což by mi ještě sedělo. Na začátku dva maníci v kamiónu sejmou srnku a z korby jim spadne jeden sud, který pukne rovnou blízko bobří hráze, kde se samozřejmě pár těch bobříků infikuje. Do blízkosti jejich jezera přijíždí trojice dívek, které si chtějí trochu odpočinout, některé i užít, ale na to to moc nevypadá. To byste si ještě mysleli, že to alespoň bude bez chlapů a nebude to klasika, kdy se bude trochu sexovat a bude nějaká ta party, jenže oni se ti borci za chvíli objeví, sexuje se, řeší se emocionální problémy a další kraviny.

 Že by došlo i na jiné bobry?

Těch vtipů je strašně málo a většina jich je založena na hodně dobrém gore. Tohle platí například o úvodní scéně se srnkou, anebo o scéně, kde je bobr nejprve připíchnut ke kuchyňské lince a několikrát je roztržen. Tohle prostě vypadá dobře, je to krvavé, je to hnusné a většinu doby tu ani nemáte digitální triky, i když ani těm se samozřejmě nevyhnete. Universal ale ukazuje, že sem tam je ochotný vsadit na hodně horkou kartu, snad v naději, že se bude opakovat úspěch takových béčkových pecek jako „Sharknado“.

 Bacha, co dáváte do vany.

Aby bylo možné zopakovat divácký zájem jako v případě „Sharknada“, je potřeba alespoň pár zajímavých herců a postav, vymyslet něco, co komplexněji funguje a kde je skutečně humor, anebo alespoň nějaká ta památná scéna, což v „Zombeavers“ v podstatě chybí. Snaha zde je, ale tvůrci prostě jeli na to, že ten název bude sám o sobě tak ujetý, že ani nebude vadit, že je vlastně jedno, že jsou ve filmu zombie bobři. Kdyby to byly zombie tykve, výsledek je nejspíš stejný. Prostě jsem čekal víc zábavy.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (zombie, béčka, zvířata, komedie)


Přidat komentář