Rise of the Zombies (2012)

15%
Ukázka toho, že natočit zombie film je neskutečně těžké. Nejen Italové umí tenhle žánr kazit.

Rise of the Zombies

USA, 2012, 89 minut

 

Režie: Nick Lyon

Scénář: Keith Allan a Delondra Williams

Hrají:

Mariel Hemingway (Dr. Lynn Snyder)

Ethan Suplee (Marshall)

LeVar Burton (Dr. Dan Halpern)

Danny Trejo (Kapitán Caspian)

 

Mám rád zombie filmy, to asi není žádnou záhadou a většinou si jakékoli žánrové kousky užívám. Jsou samozřejmě výjimky, kterými byly například italské snímky Zombie: Ostrov smrti a Zombie: Začátek. Teď se k nim zařadil s plnou parádou horor „Rise of the Zombies“. Je toho na něm špatně tolik, že se člověk až diví, jak bylo možné natočit takový blábol s tak dobrými triky – myslím gore, jiné triky nestojí za nic. Je docela zajímavé, že je jednoduší natočit usekávání ruky než udělat pořádný zombie mejkap.

Taková menší přetahovaná.

Příběh je sám o sobě průšvih. Došlo k zombie apokalypse a skupinka lidí se snaží přežít. To je ale základ žánru. Většinou je k tomu něco nutné přidat. Třeba snahu zachránit celý svět a najít potřebný lék, jak se o to snažil Brad Pitt ve snímku Světová válka Z. Oni se koneckonců snaží i postavy v „Rise of the Zombies“ o něco podobného, ale spíše to vyznívá jako směšná snaha napodobit Romerovu klasiku „Den mrtvých“.

Zombie bungee jumping.

Co se ve filmu děje jiného? No, vlastně jenom to, že skupinka nepříliš zajímavých postav uniká, přežívá anebo umírá. Je zde nějaké interakce a jsou zde nějaké scény, které minimálně zacloumají vaším žaludkem. Alespoň něco. V konečném důsledku se zde ale nic nestane, a pokud, tak je to podáno způsobem, že je vám to vlastně celé úplně jedno. Tohle je totiž doplněno tupým blábolením o tom, jak je život v háji, jak tohle bůh nemohl dopustit a dalšími blablaminami. Tohle nikoho nezajímá, to každý ví, že zombie apokalypsa je pořádný průšvih.

Žranice.

Když se nezaujatý divák podívá na obsazení tohoto filmu, docela ho překvapí, že z toho vzejde až taková prázdná kravina. Ethan Suplee je známý hlavně ze seriálu „Jmenuji se Earl“, ale jak dobrým je hercem ukázal hlavně ve snímku „Kult hákového kříže“. Danny Trejo je béčková hvězda, ale tohle je i na něj hodně zlé. A nakonec LeVar Burton, hvězda seriálu „Star Trek: Nová generace“, kde jste většinou moc neviděli z jeho očí, protože přes ně měl VISOR. Tahle celkem zajímavá sebranka doplněná o vnučku Ernesta Hemingwaye se rovným dílem dělí o tenhle stupidní propadák.

Že by nejhorší role LeVara Burtona?

Je to céčko jak vyšité. Věty, které jsou zde pronášeny, se snaží vyvolat dojem, že mají význam, že jsou strašně hlubokomyslné, ale přitom jsou jen prázdným plácáním. Nejstrašnější jsou pak akční scény, které vyznívají skutečně směšně. Pistole míří kamsi do země, ale zombie je ustřelena hlava, ani ty rány pěstí nemají potřebnou sílu. To je doplněno nemotorným střihem, v němž místy chybí návaznost. Špatné. Jak po stránce filmařsky řemeslné, tak po stránce dějové. Od naprosté nuly snímek zachraňuje jen sem tam dobrá scéna a nějaký ten dobrý efekt.

 

Hodnocení: 15 %

Hororové filmy (zombie, béčka, vědci)


Přidat komentář