The Walking Dead (2. sezóna)

70%
Tak máme za sebou druhou sezónu "The Walking Dead". Nebyl to takový nářez jako první, ale pořád je to na dobré úrovni. Můžeme se klidně těšit na třetí.

 

The Walking Dead: 2. série

13 dílů, 2011-2012

 

Tvůrce: Frank Darabont, Gregory Nicotero, Robert Kirkman, Tony Moore, Charlie Adlard

Hlavní postavy:

Andrew Lincoln (Rick Grimes)

Jon Bernthal (Shane Walsh)

Sarah Wayne Callies (Lori Grimes)

Lauri Holden (Andrea)

 

Druhá sezóna seriálu „The Walking Dead“ je za námi. Pocity? Jsou rozporuplné. Na jedné straně se jedná o nejúspěšnější sérii stanice AMC, která boří rekordy, poslední díl série byl dokonce nejsledovanějším pořadem této televizní stanice vůbec. Jenže, vždycky tu jsou nějaká ale, která diváka trápí. Snad to je tím, že série byla dvojnásobná oproti sérii první. Nebylo v silách tvůrčího týmu udržet vysokou kvalitu po celou dobu, ale je to škoda.

Ten nám to ale dopadl.

Co nejvíce poznamenalo sérii ještě na jejím začátku, to byl odchod Franka Darabonta. Zdálo by se, že to je největší problém, který bude znamenat konec, ale nestalo se tak. Proč vlastně Frank Darabont odešel, respektive byl odejit? Osobně jsem si myslel, že odešel sám, protože prostě nedostával od producentů to, co chtěl. Pravda se ukázala být trochu někde jinde. Frank byl odejit, protože mu nechtěli dát, co potřeboval, ale také proto, že nebyl schopen – podle všeho – navyknout televiznímu tempu, které je jiné, rychlejší, skromnější než tempo filmové. Producenti si s ním nerozuměli a podle všeho ani štáb si s ním nepotykal. A tak se ke kormidlu dostal Greg Nicotero, člověk, který má obrovské zkušenosti s make-upem, dělal filmy pro Tarantina i Darabonta, navrhoval zombie pro „The Walking Dead“ a hlavně je učněm Toma Saviniho.

Jedna z nových a důležitých postav.

Odchod Franka Darabonta se musel na seriálu projevit. Frank je člověk, který měl vizi, ale ta byla pro televizní zpracování příliš náročná. Muselo se tedy upravovat, scénář se měnil a bylo už od počátku jasné, že změny nebudou k nejlepšímu. Na dílech je patrné, že jsou skromnější. Chybí zde větší scény ve městě. Pořád zde jsou, ale zaměřeno je na statek, tedy poměrně omezenou oblast, kde není potřeba velkých kulis, stačí mít jen herce a nějaké dialogy. Právě v tomhle se druhá série topí. V dialozích a prázdnotě.

jojo, tohle je ta správná parta pro přežití... Více méně.

První polovina série obsahuje díly, kde se zombie skoro nevyskytují. Na seriál o nemrtvých je to docela málo, nemyslíte? Jako sice je fajn se dívat na živáčky, jak se navzájem nasrávají a několik dílů naprosto zbytečně hledají malou holku, ale trochu akce by tu mělo být. Přece jen, svět je plný slintajících zombie, a tak je dost škoda, když místo toho sledujeme situační drama. To samé nás čeká i na závěr série. Poslední díl je však dostatečně monumentální na to, aby ohromil a nabudil diváka na třetí sérii, která by měla mít zase o něco více dílů. Zatím můžete na internetu sledovat zprávy o tom, kdo koho bude hrát.

Není nad vydatnou večeři.

Seriál je silně odchýlený od komiksové série, ale o ty hlavní momenty ochuzeni nejsme. Komiks je ale v tomto směru přece jen nadupanější a nenudí. Seriál místy hodně nudí a divák doufá, že v dalším díle uvidí něco lepšího. Postavy umírají, některé nečekaně, hlavně poslední tři díly jsou k nám štědré. Kvalita se malinko snížila, ale v průměru zase ne o tolik, aby nebyla do třetí série vkládána velká očekávání. „The Walking Dead“ je pořád nejlepším hororovým seriálem, i když musím říct, že spolu se „Supernatural“, jehož sedmá série zase místy nabrala hodně dobrý směr.

 

Hodnocení: 70%