The Walking Dead Game

90%
Komiksová série "The Walking Dead", nebo chcete-li "Živí mrtví", je fenomén, a tak není proč se divit tomu, že se dostala i na monitory PC a obrazovky konzolí.

 

The Walking Dead

Vytvořilo Telltale Games, 2012

 

„The Walking Dead“ je komiksová série, která má celosvětový úspěch, stejně tak i seriál. Docela se očekávalo, jak dopadne hra, která bude z tohoto komiksu vycházet. Musím říct, že díky vánoční náladě, kdy na mě většinou leze potřeba něco hrát, jsem se ke hře dostal i já. Vzhledem k tomu, že mám účet na Steamu a oni zde mají krásné vánoční slevy, koupil jsem si „The Walking Dead“, protože tuhle sérii prostě miluji. Po dlouhé době něco, co zombie žánr posouvá dál.

Ukázka ze hry The Walking Dead.

Čekal jsem, co vlastně bude centrem příběhu, a musím říct, že ze začátku jsem byl celkem zklamaný, když jsem zjistil, že se nesetkám se starými známými postavami. Děj se soustředí na postavy, které nejsou v centru dění komiksu. Alespoň ze začátku to tak vypadá, ale nakonec se setkáme i s postavami, které nejsou neznámé. Co takový Glenn? Ten vám určitě povědomý bude a ve hře má stejnou roli jako v komiksové (a vlastně i seriálové) sérii – je rychlý běžec a dokáže se dostat do míst, kde jsou zásoby. Sice se s ním rychle rozloučíme, ale přítomnost potěší.

Ukázka ze hry The Walking Dead.

Děj se soustředí na postavu Leeho Everetta, který byl zrovna na cestě do vězení, protože zabil člověka. Měl k tomu dobré důvody, takové, které však soud v žádné zemi neobměkčí. Lee měl ovšem štěstí v neštěstí, protože policista, který ho převážel, nezvládl řízení. Přes dálnici před autem přecházel divný chodec. Lee se probouzí v havarovaném autě a musí jednat rychle. Jinak skončí v náruči smrti. Zombie jsou kolem a nehodlají nechat nic živého napospas.

Ukázka ze hry The Walking Dead.

Tak tohle je začátek první epizody hry „The Walking Dead“. Hned v první epizodě se Lee setkává s Clementine, malou holkou, která přežívala nějakou chvíli v domě, sama, bez rodičů, ale se zombie v přízemí. Skryla se na zahradě v domku ve větvích, kde ji nakonec Lee najde. Stane se jejím ochráncem a tihle dva společně cestují a prožívají jednotlivá dobrodružství. Vy, za postavu Leeho, se staráte o to, aby se Clementine nic nestalo. A že je to někdy pořádná fuška. Zombie jsou všude a hra je promakaná.

Ukázka ze hry The Walking Dead.

První sezóna hry – ano, už bylo oznámeno, že se chystá druhá – je rozdělena do pěti epizod, které vycházely postupně během roku 2012. Já jsem se ke hře dostal až v prosinci, a to už vyšly všechny díly najednou, takže jsem nemusel na nic čekat. Každá epizoda nás přivádí do nového prostředí, řešíme příběh, který se dál odvíjí a který zásadně ovlivňujeme. Každá epizoda obsahuje zhruba šest rozhodnutí, která mění příběh. Můžete si zvolit jen jednu variantu, která zásadně převrátí celý děj. To znamená, že vy a jiní hráči můžete skončit u jiného výsledku. Skvělá interaktivní hra, která vás dostane především svými emocemi. Hra totiž stojí na příběhu, což je poměrně unikát. „The Walking Dead“ je hra, která sama o sobě posouvá zombie žánr až k vám do pokoje.

 

Minimální hardwarové nároky:

Procesor: Minimálně procesor 2 GHz

Operační paměť: Windows XP 1,5 GB

Grafická karta: Nvidia GeForce 8600, ATI Radeon HD 2600 nebo výkonnější

 

Doporučené hardwarové nároky:

Procesor: Procesory s výkonem vyšším než 2,2 GHz

Operační paměť: Windows XP 3 GB

Grafická karta: Nvidia GeForce 9800 GTX, ATI Radeon HD 4870 nebo výkonnější

 

Hodnocení: 90%