Castle Rock: 2. sezóna

60%
Podruhé a pořád tak nějak zvláštně.

Castle Rock: 2. sezóna

10 dílů, 2019

 

Tvůrce: Sam Shaw, Dustin Thomason

Hlavní postavy:

Lizzy Caplan (Annie Wilkes)

Tim Robbins (Reginald 'Pop' Merrill)

Barkhad Abdi (Abdi Howlwadaag)

 

A máme za sebou druhou sezónu seriálu „Casstle Rock“, která už se nám soustředí na trochu jiný příběh. Jak název seriálu naznačuje, jde primárně o město, ke s děj odehrává. A to přesně platí pro obě sezóny. Místo událostí je stejné, ale záleží, na jaké postavy se soustředíme. Tentokrát máme uprostřed dění několik nováčků, ale je vám hned od začátku jasné, že jsme na stejném místě. A to místo není pěkné.

Annie zamlada.

A líbí se mi, že to není pěkné místo Castle Rock nemá být pěkné místo. A je z toho cítit, že je to svět, který vytvořil King, ale spíše postavami, nikoli tolik dějem. Na Kingových knihách jsou většinou skvělé dva prvky – postavy a děj, který dovede zaujmout. V případě seriálu „Castle Rock“ zůstává u postav, děj už vás tolik strhnout bohužel nemusí. Ke konci druhé sezóny je to hodně silně patrné.

Jen tam psaníčko nechá...

Dění druhé sezóny seriálu „Castle Rock“ se točí především kolem Annie Wilkes (Lizzy Caplan), jejíž jméno určitě budete znát díky knize Misery. Ano, pak už si není těžké tuto postavu zařadit. Ale není jedinou. Je tu ještě Reginald Merrill alias Pop, což je Kingova hodně vedlejší postava, i když rodina Merrillových rozhodně v jeho díle neznámá není. Tim Robbins z Popa ale udělal postavu hodně zajímavou.

Tim Robbins.

Bohužel jsem se u druhé sezóny setkal hlavně s jedním převládajícím pocitem: Vysvětlovat, jaká byla minulost Annie Wilkes se mi prostě tolik nelíbí. Ne všechny postavy musejí mít jasně dané důvody a události pro to, čím se staly. A u Annie bylo fajn, že jsme toho o ní tolik nevěděli. Teď víme v podstatě všechno, co ji utvářelo a z mého pohledu tím prostě něco ztratila.

Sourozenci mají také tajemství?

Druhá sezóna seriálu „Castle Rock“ ke pro mě podobná jako první. Je tu hodně rozehráno, jsou zde skvělé postavy, kdy Lizzy Caplan je prostě výborná, ale ke konci e najednou dostavuje pocit, že je to celé jen tak nějak podivně pospojovaná slátanina, která moc dobře nefunguje. Je tam toho moc a na konci stejně nemáte pocit naplnění. A minulost Annie Wilkes jsem prostě znát nechtěl.

 

Hodnocení: 60 %