Hřbitov domácích zvířátek 2 (1992)

50%
Jedno z těch pokračování, která ukazují, jak moc dobrý byl hned ten první film.

Hřbitov domácích zvířátek 2

Pet Sematary II

USA, 1992, 100 minut

 

Režie: Mary Lambert

Scénář: Richard Outten

Hrají:

Edward Furlong (Jeff Matthews)

Anthony Edwards (Chase Matthews)

Clancy Brown (Šerif Gus Gilbert)

Jared Rushton (Clyde Parker)

 

Tak konečně mám za sebou i druhý díl mého oblíbeného snímku „Pet Sematary“, respektive „Hřbitovu domácích zvířátek“. Není se moc o čem bavit, hned na první pohled je jasné, že první snímek je naprosto někde jinde. Režisérka se rozhodla, že pojme pokračování úplně jinak, a to také udělala. Že film výrazně postrádá na kvalitě, to už je věc druhá. Nemůže se tomu ale vzít, že dobré scény a nápady zde jsou.

 Jak dva malí zabijáci.

První film skončil poměrně otevřeně a bylo možné, aby pokračoval skutečně různorodě, ale scénárista se rozhodl, že se využije jediný prvek z prvního filmu, a to prvek indiánského pohřebiště, které se nachází za hřbitovem domácích mazlíčků, pohřebiště, na kterém je možné oživovat mrtvé. Hned od začátku se zaměřujeme na naprosto nové postavy a o minulém dění se ve filmu jen lehce zmiňují. Ale je to celkem jedno. Tenhle film by klidně mohl stát sám o sobě. A přesto nikdy nebude tak dobrý jako první film.

 Šerif je dnes trochu neklidný.

Mary Lambert opět hraje na emoce a snaží se je tentokrát zajistit tím, že je zde skupina žáků, kteří šikanují nováčka, a pak je zde ještě nevlastní otec, který šikanuje syna své ženy a potažmo tedy svého. Jeffovi umřela matka, nešťastnou náhodou při natáčení ve špatných podmínkách. S otcem veterinářem se stěhuje do nového města, kde se setkává se šikanou. Ale také s Drewem, který je šikanovaný nevlastním otcem, šerifem.

 Vizuálně geniální záběr.

Společně se chlapci snaž najít způsob, jak na maloměstě přežít a případně zajistit i to, aby přežilo i něco nebo někdo, kdo by měl zůstat mrtvý. Neožívá toho zase mnoho, začíná se se zvířetem, pokračuje člověkem. Film je z hlediska série přínosný hlavně v tom, že ukazuje, jak se chová dospělá osoba, která byla pohřbena a oživla. Je celkem fajn vidět, že to není jen tupá zombie, ale že se jedinec mění na člověka mnohem hnusnějšího, než jakým byl za života. Tedy většinou.

 Pohřebiště vypadá rozhodně tajemně.

„Hřbitov domácích zvířátek 2“ není až tak špatný film. Jsou zde skvělé, děsivé scény, hlavně se psem, který oživl, ale také se šerifem, ale už tu prostě chybí ta tíživá atmosféra, která na mě seděla celou dobu, co jsem sledoval první film. Tady už víte, co se bude dít, a snímek se nesnaží být nějak překvapivý. Jede se sem tam na docela gore scény, nebo minimálně gore náznaky. To filmu stále sedí.

 

Hodnocení: 50 %

Vaše komentáře

Adam Peňáz
Naprostý souhlas, originál to není, ale je to zábavné a ačkoli napětí je možná silné slovo, člověk je prostě zvědavý jak to dopadne. I herci jsou dobří, dvojka už je sice béčko, ale zábavné béčko (což je u béček to nejvyšší možné ocenění protože o víc jim ani nejde). Stejně jsem ale rád že další díly nebyly, něco mi říkáže i ta zábavnost by se brzy vytratila. I když, vzhledem k mé tradici dokoukávat vždy i sebehorší série, stejně bych se podíval :)
Adam Peňáz 27.09.2016 21:12:03 Reagovat Přidat nový komentář
HOROR WEB
Rozhodně celkově jedna z lepších sérií, která byla podle Kinga natočena :-)
HOROR WEB 27.09.2016 21:13:33 Reagovat Přidat nový komentář